Hulisi Akar'a CHP'li isme açtığı davadan kötü haber

Hulisi Akar'a CHP'li isme açtığı davadan kötü haber
Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e karşı açtığı hakaret davasını kaybetti. Özgür Özel'in, Akar için sarf ettiği "Silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler" sözlerini hakaret sayan karar, Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

HULİSİ AKAR'A CHP'Lİ İSME AÇTIĞI DAVADAN KÖTÜ HABER!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Hulisi Akar arasında yaşanan tartışma, mahkemeye taşınmıştı. 2019''daki bütçe görüşmeleri esnasında pek çok AKP''li isme yüklenen Özel''in Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar''a yönelik “Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın” sözleri AKP sıralarından büyük tepki çekmişti. Özel''in bu sözlerini mahkemeye taşıyan Akar''a kötü haber Ankara Bölge İdare Mahkemesi''nden geldi.

TBMM''deki 2019 bütçesi görüşmeleri sırasında Özel, Milli Savunma Hulusi Akar''ın, dava arkadaşları cezaevindeyken “Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi” diye sitem ettiğini belirterek “Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın” demişti. Bir başka konuşmasında ise “Biz CHP olarak makamlara saygılıyız ama keşke öyle bir Genelkurmay Başkanlığı yapmasaydınız. Olmaz olsaydı öyle Genelkurmay Başkanlığı” ifadelerini kullanmıştı.

İDARE MAHKEMESİ KARARI KALDIRDI

Hulisi Akar, CHP''li Özel''in bu sözleriyle kendisine hakaret ettiğini öne sürerek 500 bin lira değerinde tazminat davası açmış ve mahkeme Akar lehine 15 bin lira tazminat verilmesine hükmetmişti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, Özgür Özel''in 15 bin lira tazminat ödemesine yönelik mahkeme kararını kaldırdı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar