İktidara yakın gazeteden evlilik hesabı: En az 150 bin lira

İktidara yakın gazeteden evlilik hesabı: En az 150 bin lira
İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi'nde beyaz eşya fiyatlarına gelen son zamlardan sonra evlilik hesabı yapıldı. Maliyetlerin arttığı vurgulanan haberde, evlenmek isteyen bir çiftin cebinden en az 150 bin lira çıkacağı iddia edildi. İşte kalem kalem o fiyat listesi...

AKP MEDYASI KRİZDE EVLİLİĞİN MALİYETİNİ AÇIKLADI! İŞTE ŞAŞIRTAN RAKAM

İğneden ipliğe kadar hemen her ürüne gün aşırı zam gelen Türkiye''de evlenecek çiftler kara kara düşünüyor. Kriz nedeniyle beyaz eşyadan halıya, perdeden mutfak araç gereçlerine kadar fiyatların el yaktığı ortamda hükümete yakın medyadan düğün hesabı geldi.

Türkiye Gazetesi''nden Kaan Zenginli''nin haberine  göre, evlenecek bir çiftin cebinden çıkacak para yüz bin liranın çok üzerinde olacak. ''''Evlilik planları kuran çiftler bu yıl ekonomik olarak zorlanacak'''' denilen haberde, ''''Beyaz eşya, oturma takımları, düğün organizasyonu, kına gecesi, bohça, gelinlik-damatlık ve nikâh şekeri derken ortalama bir evlilik bugünkü şartlarda 150 bin lirayı buluyor'''' ifadelerine yer verildi.

İŞTE KALEM KALEM DÜĞÜN HESABI

Evlilik planları kuran çiftler bu yıl ekonomik olarak zorlanacak. Çeyizden düğün mekânına, beyaz eşyadan organizasyona kadar bütün evlilik maliyeti son bir yılda yüzde 90-120 aralığında arttı. Son bir yılda mobilya fiyatlarına yüzde 70 zam geldi. Ortalama bir yemek odası takımı 12 ile 15 bin liraya, oturma odası takımı 15 ile 18 bin liraya, yatak odası takımı ise 15 bin ile 18 bin liraya yükseldi. Çocuk odası fiyatları ise 15 bin liraya çıktı. Aynı şekilde beyaz eşya fiyatlarında da fiyat artışları görüldü. Çamaşır makinesi fiyatları minimum 6 bin liraya, bulaşık makinesi 7 bin liraya, buzdolabı fiyatları 9 bin liraya çıktı. Küçük ev aletlerinin fiyatları ise toplamda 8 bin lirayı buluyor. Toplamda bir evin eşyası 80 bin lirayı geçiyor.

Öte yandan bu yıl yemeksiz bir düğün yapmanın bedeli 15 bin TL’den başlarken, kokteyl konseptli düğün yapmanın bedeli 30 bin liraya kadar çıkıyor. Yemekli düğünlerde ise sayıya bağlı olarak fiyat aralığı 40 bin TL’den başlayıp 100 bin liraya kadar çıkıyor.

KINA GECESİ 5 BİN LİRA

En uygun bütçeye hitap eden bohça fiyatlarının 3 bin liradan başlarken, kına gecesi için tercih edilen bindallı fiyatları da 2 bin lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. Ortalama fiyat ise 5 bin lirayı buluyor. Ancak kına için sadece bindallı yetmiyor. Kınası, örtüsü, süsü derken en uygun kına malzemeleri 800 liradan başlıyor.

NİKÂH ŞEKERLERİ DE ARTTI

En uygun gelinlikler 5 bin liradan başlıyor. En uygun damatlık ise geçen yıl 500 lira iken bu sene 1.500 liradan satılıyor. Bunlara davetiye ve nikâh şekeri de eklenince bütçe iyiden iyiye zorlanıyor. En uygun nikâh şekeri 3,5, davetiye ise 3 liradan başlıyor. Modele göre bu rakamlar çok daha fazla artabiliyor. Yani evlenme hayali kuran çiftlerin en ucuz ürünleri tercih etse bile bu ürünler için ortalama 15 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar