Huawei, otomotiv sektörünün iPhone'u olma yolunda atılım yapıyor!

Huawei, otomotiv sektörünün iPhone'u olma yolunda atılım yapıyor!
Huawei ve Çinli otomobil şirketi Lantu, işbirliği için yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Lantu, HarmonyOS ve akıllı otomobil çözümlerini benimseyerek ortak projeler geliştirecek.

Shift Delete'den Ömer Dursun'un haberine göre; Huawei ve Çin merkezli otomobil üreticisi Lantu, işbirliği konusunda bir anlaşmaya vardı. Bu anlaşma çerçevesinde Lantu, HarmonyOS'u ve akıllı otomobil çözümlerini benimseyerek ortak projeler geliştirecek.

Huawei, Çin'de birçok otomobil üreticisiyle iş birliği yaparak otomotiv yazılımlarını geliştirmeye devam ediyor. Şimdi de Lantu isimli bir şirketle yeni bir anlaşma gerçekleştirdi. Aito gibi kendi markalarının yanı sıra, üçüncü taraf markalara da bilgi-eğlence hizmetleri sunan Huawei, mobilite ve otomobil çözümlerinde önemli bir rol üstleniyor.

00.jpeg

HUAWEİ İLE OTOMOTİV DEVİ LANTU EL SIKIŞTI

Huawei ve Çinli otomobil üreticisi Lantu, yaptıkları son açıklama ile akıllı otomobil çözümleri alanında stratejik bir iş birliği gerçekleştirdiklerini duyurdu. Anlaşmanın detayları henüz net değil, ancak Huawei'nin akıllı araç çözümlerinin Lantu tarafından kullanılacağı ifade edildi.

Lantu'nun paylaşımında, "Küçük kelimeler büyük şeyler ifade eder, Pazartesi günü görüşmek üzere" ifadesiyle iş birliğine dikkat çekildi. Huawei, akıllı otomobil alanında üç farklı model sunuyor ve Huawei Inside ile HarmonyOS akıllı araç platformu aracılığıyla şirketlere altyapı desteği sağlıyor.

Bu anlaşma, Huawei'nin mobil ve telekom ekipmanları dışındaki sektörlerde genişlemeye yönelik stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Lantu, otonom sürüş yeteneklerini geliştirmek amacıyla Huawei'nin teknolojilerini kendi araçlarında kullanacak.

000.jpg

Huawei'nin Lantu ile gerçekleştirdiği yeni iş birliği, şirketin elektrikli mobilite konusundaki hamlesinin bir yansıması olarak görülüyor. Huawei, zaten Seres, Chery ve JAC gibi çeşitli alt markalara sahip üreticilerle çeşitli ortaklıklara sahip.

Ayrıca, Huawei'nin geçtiğimiz günlerde BAIC BJEV ile yeni bir elektrikli araç markası olan STELATO'yu piyasaya sürmeye hazırlandığı belirtiliyor. Çin'de yapılan ticari marka başvuruları, Huawei'nin gelecekteki planlarını açığa çıkarmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar