Hrant Dink davasında yeni gelişme!

Hrant Dink davasında yeni gelişme!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın yeni gelişmeleri 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme, dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memurları dahil dört sanığın yargılandığı bu dava dosyasını, 15 sanıklı ana dava dosyasıyla birleştirmişti.

Dünkü duruşmada, Dink ailesinin avukatları ve sanıkların avukatları hazır bulundu. Dink ailesinin avukatları, mahkemeye verdikleri talep dilekçesinde, cinayete giden sürecin tam olarak aydınlatılmadan bu olayın tüm yönleriyle çözülemeyeceğini vurgulayarak, MİT Müsteşarı Şenkal Atasungun’un Genelkurmay Başkanlığı’ndan kim tarafından arandığının ve Hrant Dink ile yapılan görüşmenin detaylarının ortaya çıkarılmasını talep etti.

27 MART’A ERTELENDİ

Ayrıca, 24 Şubat 2004’te Hrant Dink ile İstanbul Valiliği’nde gerçekleşen görüşmeye dair belge ve bilgilerin de mahkemeye sunulmasını talep ettiler. Sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, ara kararında, dosya kapsamında tutuklu olan yedi sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dink ailesinin avukatlarının taleplerini reddeden mahkeme, dosyayı mütalaasını hazırlamak üzere savcıya göndererek duruşmayı 27 Mart tarihine erteledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar