Honda'dan peş peşe rekor! Pazar liderliğini kimseye kaptırmıyor...

Honda'dan peş peşe rekor! Pazar liderliğini kimseye kaptırmıyor...
50cc üzeri motosiklet pazarının lider markası olan Honda, geçen yıla göre satış rakamlarını iki kat artırarak 90 bin 80 adede ulaştı ve kendi rekorunu kırmış oldu.

Honda, Türkiye'deki motosiklet pazarındaki liderliğini 9. yılında da korudu. Zirvedeki konumunu sürdüren Honda, 2023 yılında toplam 480 bin 181 adetlik 50cc üzeri motosiklet pazarında 90 bin 80 adetlik satış gerçekleştirdi. Geçen yıla göre satış rakamlarını ikiye katlayan Honda, %18,8'lik pazar payına ulaştı.

Honda Türkiye Motosikletten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kardeş, Honda'nın kendi rekorunu kırmasının önemine vurgu yaparak, "Bu yılki liderlik ayrı bir anlam taşıyor. 2023'te motosiklet sektörü rekorlarla büyümeye devam etti. Bu hızlı büyüme ortamında liderliği korumak büyük bir başarıdır. Dokuzuncu kez lider olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu Honda'yı tercih eden tüm kullanıcılarımızla paylaşıyoruz" dedi.

honda-motosiklet-birincilik6.jpeg

Her geçen gün artan motosiklet ihtiyacı ve bireysel ulaşımdaki artışın yanı sıra, seyahat amaçlı motosiklet kullanımının da arttığını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kardeş, "Ürün gamımızı farklı kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik genişlettik. 2023 yılında ülkemizde beklenen 8 yeni modelle ürün çeşitliliğimizi 7 farklı segmentte 32'ye çıkardık. Ayrıca, bayi ağımızı genişleterek ve güçlendirerek büyüme sürecimize önemli katkılar sağladık" şeklinde konuştu.

2-004.jpg

Çetin Kardeş, Honda markasının özel bir kullanıcı kitlesi olduğunu vurgulayarak, "Markamızın sunduğu teknolojiler, güvenlik donanımları, sürüş ekonomisi ve performans sürekli olarak gelişiyor. Kullanıcıların beklentilerini karşılamak adına ürün gamımızı güçlendirmeye bu yıl da devam edeceğiz" dedi.

1-006.jpg

Ülkemizde motosiklet kullanımının hızla yayıldığına dikkat çeken Kardeş, "İlk defa motosiklet kullananların oranı toplam pazarın yaklaşık yarısını oluşturuyor. Lider marka olmanın getirdiği sorumlulukla sürücü güvenliği üzerine aktivitelerimizi 2024 yılında artırarak sektöre hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

honda-turkiye-motosikletten-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-cetin-kardes7.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar