Hollanda’da 1,6 ton kokain ele geçirildi

Hollanda’da 1,6 ton kokain ele geçirildi
Hollanda’nın Rotterdam Limanı’na polis ekipleri tarafından iki gün boyunca devam eden operasyonda 1,6 ton kilogram kokain ele geçirildi.

Hollanda’da polis ekipleri tarafından Rotterdam Limanı'nda, iki ayrı düzenlenen operasyonda yaklaşık 1 ton 697 kilogram kokainin ele geçirildi.

Kokainin 1 ton 197 kilogramının Ekvador’dan gönderilen konteynerin içindeki muz sevkiyatında bulunduğu ve piyasa değerinin yaklaşık 90 milyon euro olduğu belirtildi.

3.webp

Rotterdam Savcılığı’ tarafından yapılan açıklaya göre; “Muzlar Hollanda’da depolanacaktı. Son varış yerleri ise Ukrayna’ydı. Hem Hollanda’daki hem de Ukrayna’daki şirketlerin muhtemelen kaçakçılıkla hiçbir ilgisi yok” ifadeleri kullanıldı.

2.webp

Ele geçirilen 500 kilogram kokainin ise reçel ve marmelat dolu konteynerlerdeki silindir spor çantaların içine saklanmış olarak bulunduğu aktarıldı.

1.webp

Reçel ve marmelat dolu konteynerlerin Kolombiya’dan geldiği kaydedilirken, “Gönderilmesi planlanan Hollandalı şirketin muhtemelen kaçakçılıkla hiçbir ilgisi yok” denildi.

FIOD, liman polisi, savcılığın ortaklığında soruşturma devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar