Hız Kesmeyen BYD, Şarj Edilebilir Hibrit BYD SEAL U modelini Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunacak

Hız Kesmeyen BYD, Şarj Edilebilir Hibrit BYD SEAL U modelini Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunacak
Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), yeni SUV’u BYD SEAL U modelini kamuoyuyla paylaştı. Şirket, 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren BYD SEAL U modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonunu Türkiye’de pazara sunmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), Avrupa pazarındaki başarısını sürdürmeye devam ediyor. Yeni nesil SUV modeli BYD SEAL U'yu tanıtan firma, Türkiye'deki faaliyetlerini genişleterek, 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren bu modelin şarj edilebilir hibrit versiyonunu ülkemizde satışa sunacak.

4-001.jpg

"PREMİUM SUV DÜNYASINA YENİ BİR SOLUK"

BYD, Avrupa'daki pazar payını artırmanın yanı sıra ürün çeşitliliğini genişleterek kullanıcılarına farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. D-SUV segmentinde konumlanan BYD SEAL U modeli, tam elektrikli ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla dikkat çekiyor. Pratik kullanım, konforlu sürüş, geniş yaşam alanı, estetik tasarım ve yüksek donanım özelliklerini bir araya getiren BYD SEAL U, premium SUV dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

2-003.jpg

Şarj edilebilir hibrit versiyonuyla öne çıkan BYD SEAL U DM-i, "Akıllı Çift Motor/Dual Motor-intelligent" teknolojisiyle donatılmış. Dört silindirli 72kW'lık benzinli motoru, 145 kW'lık elektrikli motorla birleştirerek yüksek performans ve düşük tüketimi bir arada sunuyor. 18.3 kWsa Blade Batarya'ya sahip olan araç, şarj edildiğinde ortalama 80 kilometrelik elektrikli menzil sağlıyor. Şehir içinde bu menzil 110 kilometreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-i'nin bataryası, 18 kW DC hızlı şarjı destekleyerek rakiplerinden ayrışıyor.

"KONFORLU VE EKONOMİK BİR YOLCULUK DENEYİMİ SUNUYOR"

BYD SEAL U'nun dinamik performansı da etkileyici. 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede tamamlayabilen araç, maksimum 170 km/s hıza çıkabiliyor. WLTP normlarına göre 0.9 lt/100 km tüketim ortalamasıyla dikkat çeken BYD SEAL U DM-i, uzun yolculuklarda konforlu ve ekonomik bir seçenek sunuyor.

3-002.jpg

Estetik tasarımıyla da göz kamaştıran BYD SEAL U, markanın "Okyanus Estetiği" tasarım dilini taşıyor. X şeklindeki ön kısmı, U şekilli farları ve akıcı tasarımıyla farklı bir çizgi sunan araç, dengeli oranları, güçlü omuz hatları ve şık tavan çizgisiyle arka bölüme kadar uzanıyor. Arka tasarımındaki LED ışıklandırmalar ise su damlasından ilham alıyor.

ELEKTİRİKLİ AYARLANABİLİR KOLTUKLAR

BYD SEAL U, geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. 4.775 mm uzunluğa, 1.890 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahip olan araç, 2.765 mm aks aralığı ve düz zemin tasarımıyla arka yolculara bol miktarda diz mesafesi sunuyor. 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklarla bagaj hacmi 552 litreden 1.440 litreye genişleyebiliyor.

1-005.jpg

Premium kokpit deneyimi sunan BYD SEAL U, modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Vegan deri detaylar, yüksek kaliteli malzemeler ve renkli ambiyans aydınlatmalarıyla iç mekan şıklığını ön plana çıkarıyor. Elektrikli çoklu ayarlanabilir, ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar, çift kablosuz telefon şarj istasyonu, ısıtmalı direksiyon ve elektrikli bagaj kapağı gibi özellikler, kullanıcıya üst düzey bir konfor sunuyor.

GELİŞMİŞ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Gelişmiş güvenlik özellikleriyle donatılan BYD SEAL U, pasif ve aktif güvenlik standartlarını yükseltiyor. Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Otomatik Acil Durum Frenleme Sistemi, Adaptif Hız Sabitleyici, Arka Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Özelliği ve Akıllı Hız Sınırı Kontrolü gibi birçok güvenlik sistemi, sürücüyü destekleyerek aracın güvenliğini artırıyor. Bu özellikleriyle BYD SEAL U, sınıfındaki en güvenli araçlardan biri olma özelliği taşıyor.

BYD HAKKINDA:

Çok uluslu bir teknoloji şirketi olan BYD, daha iyi bir yaşam için teknolojik inovasyonlarıyla öne çıkıyor. 1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan'da 30'dan fazla endüstriyel parkıyla otomobil, raylı ulaşım, yeni enerji ve elektroniği kapsayan çok çeşitli bir iş alanına sahiptir. BYD, enerji üretimi ve depolamadan uygulamalarına kadar, fosil yakıtlara olan küresel bağımlılığı azaltan sıfır emisyonlu enerji çözümleri sağlamaya kendini adamıştır. Yeni enerji araç ayak izi şu anda 6 kıtayı, 70'ten fazla ülke/bölgeyi ve 400'den fazla şehri kapsamaktadır. Hong Kong ve Shenzhen Borsalarında işlem gören şirket, daha yeşil bir dünya için yenilikler sunan bir Fortune Global 500 kuruluşu olarak bilinmektedir.

BYD AUTO HAKKINDA:

2003 yılında kurulan BYD Auto, kendini daha iyi bir yaşam için teknolojik yeniliklerden yararlanmaya adamış çok uluslu bir yüksek teknoloji şirketi olan BYD'nin otomotiv iştirakidir. Global ulaşım sektörünün çevreci dönüşümünü hızlandırmayı hedefleyen BYD Auto, tam elektrikli ve plug-in hibrit araçlar geliştirmeye odaklanmıştır. Şirket, bataryalar, elektrik motorları, elektronik kontrol üniteleri ve otomotiv için çipler gibi yeni enerji araçlarının tüm endüstriyel zincirinin temel teknolojilerinde uzmanlaşmıştır. Son yıllarda Blade Batarya, DM-i ve DM-p hibrit teknolojisi, e-Platform 3.0 ve CTB teknolojisi gibi önemli gelişmelere öncülük etmiştir. Şirket, elektrikli araç dönüşümünde fosil yakıtlı araç üretimini durduran dünyanın ilk otomobil üreticisidir ve Çin'de 9 yıl üst üste yeni enerji binek araç satışlarının zirvesinde yer almıştır.

BYD AVRUPA HAKKINDA:

BYD Avrupa’nın merkezi Hollanda’da yer almaktadır ve BYD Grubu’nun ilk deniz aşırı merkezidir. BYD Avrupa, BYD’nin lider teknolojik yeniliklerle sürdürülebilir ve verimli çözümleri tüm dünyaya yaymasının bir taahhüdü olarak öne çıkmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar