Dünyada o virüsü yenen 4. kişi oldu! İşte umut veren gelişme

Dünyada o virüsü yenen 4. kişi oldu! İşte umut veren gelişme
66 yaşında HIV pozitif teşhisi konan hasta, aldığı kök hücre tedavisinin ardından AIDS'e neden olan virüsten tamamen kurtuldu. Hasta, dünyada HIV virüsünden kurtulan dördündü kişi oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 30 yıldan fazla süredir, AIDS hastalığına neden olan HIV ile mücadele eden bir hasta, kök hücre nakli sonrası iyileşti. 66 yaşındaki kişinin HIV ile mücadele sonrasında iyileşen dünyadaki dördüncü ve en yaşlı hasta olduğu belirtildi.

1988 yılında HIV teşhisi konan ve ismi açıklanmayan 66 yaşındaki hasta, Kaliforniya’da bulunan City of Hope''ta tedavi gördü. Kök hücrelerle kemik iliği nakli yapılan kişi 17 aydır HIV ilacı kullanmıyor.

34 yıldır HIV ile mücadele eden hasta, şöyle konuştu:

“HIV taşımadığım günü görecek kadar yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Minnettarlığın ötesindeyim”

DÖRT KİŞİ KURTULDU

New York''ta da geçen şubatta bir kadının hastalıktan kurtulduğu açıklanmıştı. Böylece bu sene dünyada AIDS''ten iki, toplamda ise dört kişi kalıcı olarak kurtulmuş oldu. Araştırmacılar, bu başarının daha geniş kapsamlı bir etkiye sahip olabileceğinden ve aynı zamanda kan kanserinden muzdarip olan diğer birçok yaşlı HIV hastasına yardımcı olabileceğinden umutlu.

City of Hope''daki doktorlar bir başarıya imza attı ve birkaç yıl içinde hem adamın kanseri hem de HIV virüsü ortadan kayboldu.

Dr. Jana Dickter, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HIV''in remisyonda olduğunu ve 30 yılı aşkın süredir devam ettiği antiretroviral tedaviyi artık alması gerekmediğini bildirmekten heyecan duyduk.”

Dickter yaptığı açıklamada, son vakanın HIV virüsünden kurtulan en yaşlı hasta olmasının aynı zamanda kanser hastası olan yaşlı HIV hastaları için umut verici olabileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar