Hırka-i Şerif cuma günü ziyarete açılacak

Hırka-i Şerif cuma günü ziyarete açılacak
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif, cuma günü ziyarete açılacak.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV), Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, cuma günü Hırka-i Şerif Camii içindeki Hırka-i Şerif Dairesi'nde ziyarete açılacak.

Veysel Karani Hırka-i Şerif Camii Hizmet Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan Hırka-i Şerif, bu yıl da saat 10.00'da ziyaretçilere kapılarını açacak. Ramazan ayı boyunca, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Hz. Muhammed'in vasiyetiyle Veysel Karani'ye hediye edilen kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, 1851 yılından bu yana Fatih ilçesindeki Hırka-ı Şerif Camii'nde muhafaza edilmekte. Günümüzde, Hz. Muhammed'in emaneti Hırka-i Şerif, Veysel Karani'nin 58. ve 59'uncu kuşak torunları tarafından korunarak ziyarete açılmaktadır.

Kadir Gecesi'nde ise ziyaret, teravih namazı sonrası sabah 03.00'e kadar devam edecek ve arife günü ikindi namazı sonrasında Hırka-i Şerif ziyareti, dua ile sona erecek. Mübarek emanetin ziyarete açılması, Müslümanlar için özel anlam taşımakta ve ibadetlerine daha da manevi bir atmosfer katmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar