Hipnoz ile sigara bırakmak mümkün müdür! Uzman isim açıkladı

Hipnoz ile sigara bırakmak mümkün müdür! Uzman isim açıkladı
Tokat Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem, hipnozun sunduğu olanaklar üzerine açıklamalarda bulundu.

Erdem, hipnozun korkutucu bir tedavi yöntemi olmadığını belirtirken, "Hipnoz, sigarayı bırakma, duygusal yeme alışkanlıklarını kontrol etme, kekemelik ve cinsel terapi gibi pek çok alanda kullanılabilir" dedi.

İhlas Haber Ajansı'na hipnozlu tedavi hakkında konuşan Erdem, "Hipnoz aslında beynimizin, farklı bir gerçeklik durumu oluşturmasıdır. Günlük yaşamımızda sıkça deneyimlediğimiz bir durumdur. Genellikle hipnoz, uyku benzeri bir durum olarak algılanır, ancak tam olarak öyle değildir. Hipnoz, bilinçli bir durumdur ve bilincin daha derin noktalara odaklanmasıyla karakterizedir" ifadelerini kullandı.

Erdem, hipnozun sigara bırakma gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğunu vurgulayarak, "Psikiyatristler ve klinik doktorlar belirli sorunların çözümünde hipnozu kullanmaktadırlar. Diş hekimleri, diş çekimi gibi işlemlerde korku yaşayan hastalarda, mide bulantısı çekenlerde ve ağrı problemleri yaşayanlarda hipnozun etkilerinden faydalanmaktadır. Klinik psikologlar da uzmanlık alanlarına göre hipnozu kullanmaktadırlar. Örneğin sigarayı bırakma, duygusal yeme alışkanlıklarını kontrol etme, kekemelik gibi sorunlarda hipnoz başarıyla uygulanmaktadır" şeklinde konuştu.

Hipnozun kişinin istemediği davranışları yapmasını sağlama gücü olmadığını belirten Erdem, "Filmlerde gösterildiği gibi, hipnoz insanı kontrol altına alıp istenmeyen eylemleri yaptıramaz. Hipnoz, kişinin bilincini açan bir durumdur ve kişi istemediği eylemleri gerçekleştirmez. Dolayısıyla hipnozun suç işleme ya da zarar verme gibi bir etkisi yoktur" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hipnoz tedavisi sayesinde dikkat dağınıklığı problemi yaşayan Aslı Bozdağlı ise deneyimlerini paylaşarak, "İlk olarak dikkat dağınıklığı sorunum için hipnoz tedavisine başladım. İki seans sonucunda istediğim sonuçlara ulaştım. Dikkat dağınıklığım azaldı ve hayatıma daha rahat bir şekilde devam edebiliyorum. Seanslarda hipnoza girme süreci yaşanıyor ve ardından rahatlama ve dikkat dağınıklığını önleme odaklı çalışmalar yapıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar