Hipertansiyon tedavisinde ilaç kullanımına dikkat

Hipertansiyon tedavisinde ilaç kullanımına dikkat
Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, hipertansiyon tedavisiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Dünya genelinde en yaygın ve uzun süreli sessiz seyreden hastalıklardan biri olan hipertansiyonun ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken Yıllar, hastaların kesin tanı sonrasında doktorun belirlediği tedaviye uymalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yıllar'ın katıldığı "Hipertansiyona Yaklaşım ve İlaçlar" konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, hastaların ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanmalarının önemine vurgu yaparak, kişisel ayarlamaların ciddi sonuçlara neden olabileceğini belirtti. Özellikle genç erkeklerde görülen erektil disfonksiyona sebep olan ilaçların yan etkileri nedeniyle ilaçların bırakıldığını ifade eden Yıllar, bu durumun beklenmedik yüksek tansiyon artışlarına ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi.

Ayrıca, bazı ilaçların ani bir şekilde bırakılmasının hipertansif krizlere yol açabileceğini belirten Yıllar, tedavi sürecinin hekim tarafından belirlendiğini ve bu süreçte tansiyon değerlerinin dikkate alındığını vurguladı. Tanının doğru konulması ve ilaçların hastaya detaylı bir şekilde anlatılması gerektiğini belirten Yıllar, hastaların tedaviye aktif bir şekilde katılımının önemine işaret etti.

Hastalıkta hasta-hekim ilişkisinin önemine de değinen Yıllar, hastalara ilaçların yan etkileri konusunda açıklayıcı bilgiler verilmesi gerektiğini ve hastaların herhangi bir ekstra şikayetlerini hemen hekime bildirebilmelerinin önemli olduğunu belirtti. Hasta ve hekim arasındaki etkileşim ve iletişimin büyük önem taşıdığını ifade eden Yıllar, bu sayede hastaların tedavi sürecinde daha bilinçli ve güvende hissedeceklerini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar