Hint sağlık ekibinden depremzedelere muayene!

Hint sağlık ekibinden depremzedelere muayene!
Hindistan'dan, depremzedelere yardım için gelen Albay Yadu Vir Singh ve ekibi enkaz altında kalarak yaralanan 4 binden fazla hastayı muayene etti.

7 Şubat''ta "Dost Operasyonu" kapsamında Hindistan''dan Türkiye''ye gelen 99 kişilik sağlık ekibi 4 binden fazla depremzedeyi muayene etti.

Depremlerden yaklaşık 13 gün sonra evlerine dönen ekipten Singh, 72 saat enkaz altında kalan bir kişinin sağ bacağını ampute ettiklerini belirtti.

Hindistan Kolordusunun 30 yataklı sahra hastanesi kurduğunu hatırlatan Singh, enkaz altında kalarak yaralanan 4 binden fazla hastayı muayene ettiklerini aktardı.

Singh, hastanenin tam donanımlı olduğunu vurgulayarak, "6-7 tane büyük, yaklaşık 60 tane küçük ameliyat yaptık." dedi.

Singh, depremler nedeniyle birçok insanın evsiz kaldığını; çok fazla kişinin de soğuk havadan dolayı göğüs, mide ve bağırsakla ilgili rahatsızlık çektiğini kaydetti. Türk doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinden büyük destek gördüklerini dile getiren Singh, insanların kendilerini çok sıcak karşıladığını ve yardım teklifinde bulunduklarını anlattı.

Depremden sonra şehrin ve insanların halini gören Singh, "Gerçekten çok yürek burkan bir andı. Türklerin ne yaşadığını hayal dahi edemiyorum." diye konuştu.

Türklerin çok nazik ve cesur olduğunu belirterek, "güçlü kalın" çağrısında bulunan Singh, "Eminim bundan çok daha güçlü bir duruma geleceksiniz." ifadesini kullandı. (A

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar