Hindistan’da çiftçi gösterilerine biber gazlı müdahale!

Hindistan’da çiftçi gösterilerine biber gazlı müdahale!
Hindistan'da, hükümetle fiyat konusunda anlaşmazlık nedeniyle Yeni Delhi'ye yürümek isteyen çiftçilere polis, biber gazıyla müdahale etti.

Hindistan'da ürün fiyatlarının güvence altına alınmasını ve mahsulleri için daha fazla ödeme yapılmasını isteyen çiftçiler, hükümetle gerçekleştirilen müzakerelerin dördüncü turundan da sonuç çıkmayınca sokaklara döküldü.

Yeni Delhi'ye yürümek isteyen çiftçiler, polis müdahalesi ile karşılaştı. Punjab ile Haryana eyaletleri arasındaki Shambhu sınırında toplanan çiftçiler, polisin kurduğu barikatları buldozerlerle yıkmaya çalıştı. Polis, Yeni Delhi'ye yürümek isteyen çiftçilere biber gazıyla müdahale etti.

63.webp

Çiftçiler biber gazına maske ile direnirken, bir yandan da polisin biber gazı atmak için kullandığı insansız hava araçlarını engelleyebilmek için uçurtma uçurdu.

6.jpg

Tarım Bakanı Arjun Munde, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çiftçileri 5. kez görüşmeye davet ederken, "Barışın sürdürülmesi bizim için önemli" dedi.

230.webp

Çiftçi sendikaları, devletin daha fazla destek sağlamasını ya da mahsulleri garantili fiyattan satın almasını sağlayacak yasal garantiler talep ediyor. Hindistan hükümeti bugüne kadar çiftçi sendikaları ile 4 tur toplantı gerçekleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar