Hindistan G20 başkanlığını kullanarak kripto düzenlemelerini güçlendiriyor

Hindistan G20 başkanlığını kullanarak kripto düzenlemelerini güçlendiriyor
Hindistan, G20 başkanı olarak, kripto para birimlerine yönelik küresel düzenlemelerin daha etkin bir şekilde koordine edilmesi çağrısında bulunuyor. Bu kapsamda, kripto varlıklar için geniş çaplı, koordine edilmiş kuralların oluşturulmasını öneriyor.

Hindistan, G20 lideri olarak, kripto para birimlerine ilişkin uluslararası düzenlemelerin daha güçlü bir şekilde koordine edilmesi çağrısında bulunuyor.

Dünya nüfusunun en büyük kısmına ev sahipliği yapan bu ulus, G20 başkanı olarak kripto varlıklar için daha fazla küresel koordinasyon gerektiren kuralların belirlenmesine yönelik bir çerçeve önerdi. Hindistan’ın G20 başkanlığı sırasında, Aralık 2022’den bu yana kripto varlıklar hakkında daha belirgin politikalar oluşturma yönündeki global talep artış gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kripto varlık düzenlemelerinin tutarlı uygulanması ve çeşitli yetki sahiplerinin bu konuda yönlendirilmesi noktasında daha fazla koordinasyona ihtiyaç olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum, global bir politika ve düzenleyici çerçeve geliştirmek amacıyla gereken çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini düşündürüyor.

Son olarak bu açıklama, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından Eylül ayında yayımlanacak olan kılavuzlarla uyumlu. Yakında yayınlanacak olan IMF/FSB raporu, stablecoinler ve merkeziyetsiz finans ( DeFi ) gibi desteksiz kripto varlıkların düzenlenmesi ve denetlenmesi üzerine bir çerçeve oluşturacak. (Btctürk)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar