Hilmi Türkmen kimdir? AKP Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen aslen nereli, kaç yaşında?

Hilmi Türkmen kimdir? AKP Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen aslen nereli, kaç yaşında?
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. AKP Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen olarak oldu. Peki Hilmi Türkmen kimdir? AKP Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen aslen nereli, kaç yaşında?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Üsküdar Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı Hilmi Türkmen tekrardan aday gösterildi. Peki Hilmi Türkmen kimdir? AKP Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen aslen nereli, kaç yaşında?

HİLMİ TÜRKMEN KİMDİR?

Hilmi Türkmen, 1 Mart 1973 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1996 yılında Üsküdar'da serbest avukat olarak mesleğe adım attı. Sosyal hayata aktif bir katılımcı olan Türkmen, çeşitli eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Klasik Türk Sanatları Vakfı'nın kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği ile Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi pozisyonlarda bulundu.

1992 yılında Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları'nda siyasi hayatına başlayan Hilmi Türkmen, Fazilet Partisi'nde Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. AK Parti'nin kuruluş süreciyle birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2002 genel ile 2004 yerel seçimlerinde AK Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, 2003-2004 yıllarında AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı'nı üstlendi.

Hilmi Türkmen, 2004-2014 yılları arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini başarıyla yerine getirdi. Hilmi Türkmen, evli ve iki torun sahibidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar