Beklenen açıklama geldi! Hemen kontrol edin! 3 bin 340 TL hesaplara yatırıldı

Beklenen açıklama geldi! Hemen kontrol edin! 3 bin 340 TL hesaplara yatırıldı
Binlerce vatandaşın beklediği evde bakım aylığı ödemeleri yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden paranın yatıp yatmadığını kontrol ediyor.

PARALAR HESABA YATTI! ANINDA ÇEKEBİLİRSİNİZ

Binlerce vatandaş nihayet rahatladı. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlara devletten destek ödemesi yapılmaya başlandı. Hesaplara bugünden itibaren 3 bin 340 TL para yatırılıyor. Ödemeler gece yarısından itibaren başladı ve il il devam edecek. Ödemeler her ayın 15 ‘inde başlayıp, ay sonuna kadar devam ediyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI E-DEVLET SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sonuca ulaşabiliyorsunuz.

EVDE BAKIM MAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaşı her yıl değişkenlik gösteriyor. Bu yıl 2022 Temmuz asgari ücret zammından sonra evde bakım maşı 2 bin 706 TL’den 3 bin 340 TL’ye yükseldi. Aralık ayında yapılacak zamla birlikte evde bakım maaşı yeniden düzenlenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

Evde bakım maaşı almak isteyenler için şartlar bakanlık tarafından şu şekilde sıralandı:

Engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda ‘tam bağımlı’ ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakın yardımdan faydalanabilir. Bunun dışında gelir kriterini sağlamak gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar