Herkes bunu konuşuyor: Kayseri'deki 4.7'lik depremin öncesi NATO uçağı Nevşehir ve Konya'da neler yaptı

Herkes bunu konuşuyor: Kayseri'deki 4.7'lik depremin öncesi NATO uçağı Nevşehir ve Konya'da neler yaptı
İç Anadolu bölgesi semalarında aynı güzergahta 5 saat boyunca yuvarlak çizen NATO'nun erken uyarı ve kontrol uçağı, Kayseri'deki 4.7'lik deprem sonrası rotasını değiştirip Konya'ya döndü. Sosyal medyada tartışmalar büyüdü: "Deprem olma ihtimali öncesi uçuş mu yapıyordu!"

Kayseri 4.7 şiddetinde depremle sarsılırken, bölge üzerinde 5 saat uçuş yapan ve depremin hemen ardından bölgeden uzaklaşan NATO'ya ait erken uyarı ve kontrol uçağı sosyal medyada komplo teorilerini canlandırdı. Kayseri’nin Sarız ilçesinde 4.7 şiddetindeki deprem komşu ilçelerden de hissedildi.

Olay hakkında hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD başta olmak üzere ekiplerin saha taramasını başlattığını söyledi. Depremde şu ana dek can kaybı gibi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı.

5 SAATTİR KAYSERİ ETRAFINDA UÇUYORDU

NATO12 koduyla sabah 09:34’te Konya’dan kalkan erken uyarı ve kontrol uçağı yaklaşık 5 saat boyunca Kayseri semalarında belli bir rotada uçuş gerçekleştirdi. NATO’ya ait bu uçağın Kayseri’de meydana gelen afetten hemen sonra rotasını değiştirip Konya istikametine geri döndüğü görüldü. Bu olayın ardından NATO’nun depremin farkında olup gözetleme yaptığı veya depremin olma ihtimaline karşılık bölgede uçuş yaptığı gibi çeşitli iddialar ortaya atıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar