Her şeyi bilen imam

Ayasofya Camisi'ne baş imam olarak atandıktan sonra namaz kıldırmanın yanı sıra ülkenin gündemine dair yaptığı yorumlarla sürekli gündem oldu Mehmet Boynukalın.

Yaptığı yorumlarla AKP'yi karıştırdı.

Önce AKP'li Özlem Zengin ardından Bülent Turan'ın hedefi haline geldi. 

Önce Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ikinci maddesinde yer alan "Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal bir hukuk devletidir" ifadesine karşı çıkarak laikliğin kaldırılmasını istedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün" görüşünü savundu.

Toplumun sinir uçlarına oynamayı kendine misyon edinen bu zat bu defa da İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından yaptığı paylaşımla gündem olmayı başardı.

Sevinç naraları atarak, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan - Haklı ve güçlü Türkiye" dedi.

Türkiye'de hangi konu gündem olmuşsa fikirlerini beyan etmekten çekinmedi.

Ekonomi üzerine de yorum yapmasının ardından AKP'nin içindeki Boynukalın muhalifleri iyiden iyiye gün yüzüne çıktı.

Boynukalın'ın "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir" şeklindeki ifadeleri sonunda AKP'yi çıldırtmaya yetti.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!" dedi.

Boynukalın için yolun sonu görünmekteydi.

Tarihler 8 Nisan'ı gösterdiğinde Boynukalın, Twitter hesabından bir paylaşım daha yaptı.

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'da çekilmiş bir fotoğrafını kullanan Boynukalın üzerine de "BaşkomutanErdoğan" notunu düştü.

Bu paylaşımın nedeni daha sonra anlaşılacaktı.

Boynukalın'ın Ayasofya'daki imamlık görevinden ayrılma talebinde bulunduğu ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde akademik kariyerine devam edeceğinin haberleri düştü.

Boynukalın da yaptığı paylaşımla bu haberleri doğruladı.

AKP'de görevden alınan, pardon yanlış oldu, istifa eden, pardon pardon görevinden affını isteyen herkesin yaptığı gibi o da Erdoğan'a selam çakmayı unutmadı.

İstifa metninde de Erdoğan'a teşekkür etmeyi unutmayan Boynukalın, kısa süreli görevinde en çok konuşulan imamlardan biri olmayı başardı.

Çenesini tutmayı bilemedi ve en sonunda son sözü "Başkomutan" oldu. 

Neyse...

Gündem olma noktasındaki başarısını akademik kariyeri için de sürdürmesini bekleriz. 

Bu arada; 

Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

O kadar!

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları