Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
M. Ferruh Özmutaf

M. Ferruh Özmutaf

Yazar

Her meslekte ayrık otları bulunuyor

Biliyorsunuz son zamanlarda sarı taksilerle UBER şoförleri arasında büyük gerilim yaşanıyordu. UBER, mobil cihazlarda kullanılan bir uygulamaydı. UBER'i akıllı telefonunuza indirdiğinizde, gitmek istediğiniz noktaya lüks araç, tekne, ve taksileri kolaylıkla çağırabiliyordunuz. Bu sarı taksilere göre hem lüks, hem de ekonomikti. Ayrıca "uzağa gittin", "kısaya geldim", "çok dolaştırdın", "kestirmeden gelseydin" tartışmaları da yapılmıyordu. Ancak bunun yerine sarı taksicilerle gümbürtü kopuyordu.

Çok şükür UBER'ler kaldırıldı da, o dertten kurtulduk. Yoksa hemen hemen her gün bir UBER saldırısına şahit oluyorduk. Bazı taksiciler; UBER'le yolculuk eden yolculara saldırıyor, bazıları da UBER aracın önünü keserek şoförüne dayak atıyordu. Devlet, UBER araçlarını trafikten men ederek UBER'cilere karşı uygulanan terörü ortadan kaldırdı.

Ancak UBER terörü ortadan kalktı da, bazı taksicilerin uyguladıkları terör ortadan kalktı mı? Bence hayır. Bu sefer de taksici terörü sürüp gidiyor... Taksicilere "Siz siz olun taksiciye sakın kısa mesafede ineceğinizi söylemeyin!.." Çünkü taksi şoförlerinin en çok kızdığı şeylerden biri "kısa mesafe" yolcusu. Kısa mesafeyi duyunca, adamların cinleri tepelerine geliyor.

Çünkü taksi şoförlerinin çoğunun gönlünde; "Şöyle bir İstanbul turu attıracak çaylak bir müşteri" yatıyor. Hemen hemen çoğu bindiğinizde; "falan yere gidelim" dediğinizde; hemen şu cevapla karşılaşıyorsunuz; "Hangi yoldan gideyim? Ben karşının şoförüyüm... Buraları pek bilmem de..." Sizin bu şoföre; "Karşının şoförü isen, burada işin ne?" deme şansınız yok. Eğer siz de; "Ben de pek bilmem..." derseniz yuttunuz hapı... Ondan sonra "dön baba dönelim" başladı demektir.

Şimdi buraya nereden geldik size onu aktarayım: İstanbul Beyoğlu'nda "değişim saatim geldi" diyerek yolcusunu araçtan indirmek isteyen taksi sürücüsü meslekten men edilmiş. Şişhane'den taksiye binen kadın yolcu, Kurtuluş'a gitmek isteyince "değişim saatim geldi" diye taksi sürücüsü tarafından yaka-paça araçtan indirilmek istenmiş. Kadın yolcunun cep telefonuyla kaydettiği görüntüler sonrası yetkililer harekete geçmiş. Trafik ekiplerince yakalanan sürücüye ceza kesilmiş.

Bununla da yetinilmemiş; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da sürücünün belgesine el konularak meslekten men edilmiş. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise taksinin bir süre trafiğe çıkışına engel olunacağını belirtmiş.

Bütün şoförleri aynı kefeye koymaktan imtina ederim ancak alın size bir başka olay daha: Taksim'den 3 turist kadını alarak Galatasaray'a getiren taksici, bunun için 44 avro istemiş. Bunun üzerine kendisine tepki gösteren kadınların yüzüne tükürmüş. Bu anlar da güvenlik kameralarına yansımış. Olay, saat 11.10 sıralarında meydana gelmiş. Taksinin sürücüsü Taksim Meydanı'nda 3 kadın turisti alarak Galatasaray'a kadar götürmüş. Taksici iddiaya göre burada kadınlardan kısa mesafe ücreti yerine 44 avro istemiş. Ancak kadınlar duruma tepki göstererek taksiciye 50 lira uzatmış. Bunun üzerine taksici sinirlenerek el frenini bile çekmeden araçtan inince, kadın turist kayan aracın altında kalmaktan son anda kurtulmuş. Araca binerek el frenini çeken taksici ardından kadının elinden parayı alıp yüzüne tükürmüş. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansımış. Olayın ardından taksici hızla olay yerinden uzaklaşmış. Turist kadınlara ise yoldan geçen bir kadın yardımcı olarak, şikayetçi olmalarını sağlamış. Polis, olayla ilgili inceleme başlatmış.

Evet daha önce de söyledim, şimdi de tekrar ediyorum: Bu birkaç densizin yaptıkları bütün şoför esnafına mal edilemez. Ancak, şoför esnafının da bu gibileri içlerinden ayıklaması gerekir. Yoksa hepsi zan altında kalmaktan kurtulamaz.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları