Evine yaptırdığı kabin! Deprem felaketinden kurtardı

Evine yaptırdığı kabin! Deprem felaketinden kurtardı
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde 39 bin 672 vatandaşımız hayatını kaybederken, bir vatandaşın ise depremden korunmak için evine yaptırdığı deprem kabini sosyal medyada gündem oldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi olarak adlandırılan depremin 13. gününde enkaz altında mahsur kalanlar için arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Türkiye’nin 10 ilinde büyük yıkıma neden olurken bir vatandaşın evine yaptırdığı deprem kabini olay oldu. Kabinin içerisinde battaniye, çekiç, pense, ilaç, yiyecek, su gibi hayati önem taşıyan malzemeler bulunuyor.

7.6 ve 7.7 şiddetindeki depremler sonucu 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı.

Depremin enkaza çevirdiği binalarda on binlerce kişi evsiz kaldı.

Öte yandan depremle birlikte akıllara bazı evlerin içinde bulunan deprem kabinleri geldi.

Son günlerde merak konusu olan deprem kabinlerini tasarlayan bir şahıs, deprem kabini ile ilgili bilgi ve ayrıntıları Webtekno YouTube kanalında anlattı.

2021 İzmir depremi sonrasında evlerine deprem kabini yaptırma kararı aldığını söyleyen Mustafa isimli vatandaş, deprem kabininin deprem esnasında üzerlerine düşecek olan enkazın yükünün büyük oranda deprem kabini tarafından hafifletildiğini belirtti.

Deprem kabinin içerisinde ise emniyet kemeri, bir kutu içerisinde su, ambalajlı yiyecek içecek, selpak, yangın tüpü, battaniye, çekiç, pense, el feneri, ilaç gibi hayat kurtaran malzemelerin olduğu görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar