Hazine, TEDAŞ ve TEİAŞ'ın73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

Hazine, TEDAŞ ve TEİAŞ'ın73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 ildeki 73 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

Özelleştirme kararı kapsamında bulunan taşınmazlar arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Mersin ve Muğla illerinde yer alan bölgeler bulunuyor. İstanbul'da Sarıyer Rumeli Feneri, İzmir'de Çeşme, Muğla'da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris, Antalya'da Kemer, Manavgat ve Alanya, Ankara'da ise Yenimahalle gibi stratejik lokasyonlarda bulunan taşınmazlar, özelleştirme kararı ile birlikte dikkat çekiyor.

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazların satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli, işin hukukuna uygun sair tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilecek. Bu kapsamda gerçekleştirilecek özelleştirme işlemlerinin tamamlanması için ise 31 Aralık 2027 tarihine kadar süre verildi.

belgebir-001-001.jpg

belgeiki-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar