Hayat ekimden sonra daha zor olacak! Uzman isimden en az yüzde 117 zam açıklaması

Hayat ekimden sonra daha zor olacak! Uzman isimden en az yüzde 117 zam açıklaması
TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon verisi ile ekim ayında duyurulacak 'yeniden değerleme oranı'na ilişkin beklentiler de güncellendi. Konuya ilişkin yeni bir değerlendirme yapan vergi uzmanı

HAYAT EKİMDEN SONRA DAHA ZOR OLACAK! EN AZ YÜZDE 117 ZAM AÇIKLAMASI

Bugün hem ENAG hem de TÜİK sırasıyla enflasyon oranlarını açıklarken, uzman isimlerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.

Önlem alınmazsa tarihi zamlar gelecek diyen Bingöl, üretici fiyat endeksi (ÜFE) temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 144,61, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 97,30 artarken, ÜFE’ye endeksli vergi, harç ve cezalara da yeni yılda tarihi zamlar geleceği bilgisini paylaştı.

“Yeniden değerleme oranında tarihi rekor geliyor. Önlem alınmazsa vergi ve cezalar can yakacak” diyen Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, “Yaptığımız simülasyona göre önümüzdeki ağustos, eylül ve ekim aylarının hepsinde enflasyon oranı sıfır oranında gerçekleşse bile 2022 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 117,33 olacaktır. En kötü senaryoda ise YDO yüzde 124,17 olmaktadır. Dolayısıyla önümüzde yüzde 114,71 ila yüzde 124,17 arasında çok yüksek oranda yeniden değerleme rakamları söz konusu olacaktır” ifadeleri ile yaşanacak duruma dikkat çekti.

Cumhurbaşkanının vergiler konusunda geniş yetkileri olduğunu hatırlatan Bingöl, “Bu yetkiler kullanıldığı takdirde yüksek orandaki 2022 yılı yeniden değerleme oranı nedeniyle 2023 yılı vergi ve vergi kanunlarında yer alan cezaların artış oranı düşürülebilir” derken öte yandan, araç muayene ücretleri, trafik para cezaları ve daha pek çok idari para cezasında Cumhurbaşkanına verilmiş artırma veya eksiltme yetkisi bulunmadığını, bu nedenle, araç muayene ücreti ve para cezalarında muazzam artışlar söz konusu olacağını hatırlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar