Havaların soğumasıyla kış çaylarına ilgi arttı

Havaların soğumasıyla kış çaylarına ilgi arttı
Havaların soğumasıyla birlikte Aydın'da vatandaşlar, grip ve nezleden korunmak amacıyla doğal ilaç olarak bilinen kış çaylarına ilgi gösteriyor.

Zerdeçal, hibiskus, tarçın gibi bitkilerden yapılan kış çayları, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin tercihi haline geldi. Kış günlerinde vücut direncini artırmak ve hastalıklardan korunmak için tüketilen bu çaylara olan talep, özellikle ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi bitkisel çaylara yöneliyor.

Türkiye genelinde 100 şubesi bulunan ve merkezi Aydın'da yer alan Tuğba Kuruyemiş tarafından hazırlanan özel kış çayı karışımı da vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Ahmet Tonkul, Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için birçok kişi doğal yollarla kendini korumaya özen gösteriyor. Asırlık geleneklerle hazırladığımız kış çayları her yaştan kişinin tüketimine uygun. Yoğun ilgi gören bu bitkisel doğal çaylarımız, çeşitli baharatlardan üretilen bir formülle hazırlanıyor. Çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar da bu çayları gönül rahatlığıyla tüketebiliyor" dedi.

Özellikle zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği karışımından elde edilen kış çayı, boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına karşı etkili olduğu belirtiliyor. Tonkul, "Kış çayı, aslında yeni bir buluş değil, asırlık bir geleneği yeniden halkla buluşturuyoruz. Eskiden köylerde yaşayan insanların sıkça tükettiği bu çayları, şehir yaşantısının yoğunlaşmasıyla unutulmaya yüz tutan geleneği sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Kış çayının solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği ve vücudu virüslere karşı koruduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar