Hataysporlu futbolcunun cenazesi hala toprağa verilmedi

Hataysporlu futbolcunun cenazesi hala toprağa verilmedi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Hataysporlu Ganalı futbolcu Christian Atsu'nun, cenaze töreni ve defin için 17 Mart tarihini belirlediğini belirtildi.

Hataysporlu Ganalı futbolcu Christian Atsu''nun aile sözcüsü Robert Ann, yaptığı açıklamada Atsu''nun cenaze töreni ve defin işlemlerinin devlet töreniyle 17 Mart tarihinde olacağını belirtti.

Atsu, 6 Şubat''ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay''ın Antakya ilçesinde yıkılan rezidansın enkazı altında kalarak yaşamını yitirmişti. Cenazesi ise 19 Şubat''ta Türk Hava Yolları’nın uçağıyla ülkesi Gana''ya gönderilmişti.

Gana kültüründe cenazeler, sadece yas değil aynı zamanda ölen kişinin hayatını kutlamak için ‘kutlama merasimi’ olarak da yapılabiliyor.

Hataysporlu Ganalı futbolcu Christian Atsu''nun ölümünün üstünden 1 ay geçmesine rağmen defnedilmemesinin nedeninin bu olduğu açıklandı. Atsu''nun ailesi, Gana kültürüne bağlı kalarak 17 Mart defin tarihine kadar merasimleri yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar