Hatay Fransa'da kalsaydı diyen sözde hoca Halil Konakçı'ya Ümit Özdağ'dan cevap gecikmedi! Birbirlerine ateş püskürdüler

Hatay Fransa'da kalsaydı diyen sözde hoca Halil Konakçı'ya Ümit Özdağ'dan cevap gecikmedi! Birbirlerine ateş püskürdüler
Halil Konakçı'nın ‘’Hatay Fransa’da kalsaydı’’ açıklamasının üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Özdağ, Konakçı'yı “BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor” diyerek eleştirdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Kadınları ve LGBTİ+’ları hedef aldığı videolarla ve Cumhuriyet düşmanlığıyla tanınan, sözde hoca Halil Konakçı son olarak, Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu iddia ederek, “Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Konakçı’nın sözlerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Konakçı’ya bir eleştiri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi.

Özdağ, Konakçı’nın ilgili videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi: “Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın geliişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak.”

zdag.jpg

Özdağ'ın sosyal medya açıklaması üzerine paylaşım yapan Konakçı, "Bana bak ülkücülükten atılmış japon @umitozdag bu ülkede milliyetçilik yapacak en son kişi bile değilsin. Ezana yapılan zulmü anlattığım sözleri kırpıp beni hedef göstermen ancak etrafındaki üç buçuk kişiyi etkiler. Benim Vatan ve ecdat sevgimi ölçmeye senin çapın yetmez." ifadelerini kullandı.

halil-konakci-ic.webp

Konakçı daha sonra bir başka açıklama yaparak Özdağ’a üç kuruşluk dava açtığını söyledi. Videonun çarptırıldığını belirten Konakçı Twitter hesabından, “Ezana yapılan zulmü anlattığım videoyu çarpıtarak hakaretler eden ve iftiralar atan, şerefli Ülkücü camia tarafından afaroz edilen Japon menşeili Ümit Özdağ ismindeki provokatöre ederi miktarınca 3 kuruşluk (0.03₺) davayı avukatlarım aracılığı ile açmış bulunmaktayım.” şeklide paylaşım yaptı.

konakci.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar