Hastanenin arşiv bölümünde yangın çıkmıştı: Adana'daki yangında 2 kişi gözaltına alındı

Hastanenin arşiv bölümünde yangın çıkmıştı: Adana'daki yangında 2 kişi gözaltına alındı
Adana Valiliği, eski Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin arşiv bölümünde yaşanan yangın sonrası 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Açıklamaya göre 12 ve 15 yaşlarında 2 kız çocuğunun gözaltına alındı.

Şu anda kullanılmayan eski Adana Devlet Hastanesi'nin deposunda 19 Aralık tarihinde yangın meydana gelmişti. Ayrıca depoda hasar oluşurken, 22 Aralık tarihinde de bir süredir dizi çekimlerinin gerçekleştiği eski Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin arşiv bölümünde yangın yaşanmıştı.

Ekipler olaya müdahale etti ve yangın söndürüldü. Adana Valiliği ise olay sonrası peş peşe yaşanan yangınlar hakkında açıklamada bulundu:


"Eski Adana Devlet Hastanesinde, 6 Şubat depremlerinde yardım olarak gelen ve kullanılamayacak durumda olan malzemelerin bulunduğu alanda çıkan yangında; İl Sağlık Müdürlüğümüze ait herhangi bir arşiv belgesi bulunmamaktadır."

Valilik açıklamanın devamında ise şöyle dedi:

"Eski Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çıkan yangında ise bir kısım eski hasta dosyaları dışında herhangi bir arşiv malzemesi zarar görmemiştir. Eski Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çıkan yangınla ilgili güvenlik kayıtlarının incelemesi neticesinde, olayla ilgili olarak 12 ve 15 yaşlarında iki kız çocuğu emniyet birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı her iki yangınla ilgili adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar