Hastane kan gölüne döndü: MHP’li vekil neden iş bırakıyorsunuz diye hesap soruyor

Hastane kan gölüne döndü: MHP’li vekil neden iş bırakıyorsunuz diye hesap soruyor
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde bir sağlık çalışanının uğradığı bıçaklı saldırıyı protesto etmek için il genelindeki bütün polikliniklerdeki iki günlük iş bırakma eylemine gitti. MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay başhekimliği eleştirdi.

FİLİZ KIRAL / GÜNBOYU

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde bir sağlık çalışanına bıçaklı saldırıyı protesto etmek için il genelindeki bütün polikliniklerdeki iki günlük iş bırakma eylem yaptı.

“KENDİ BECERİKSİZLİĞİNİN FATURASINI HALKA KESİP İKİ GÜN ÇALIŞMAMAK NEDİR?”

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay başhekimliği eleştirdi. Sermet Atay, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“GAUN hastanesinde yaşanan olayı ve sorumlularını kınıyoruz. Ama hastanede gerekli güvenlik tedbirini almak Başhekimliğin görevi değil mi? Kendi beceriksizliğinin faturasını halka kesip iki gün çalışmamak nedir? Sorumluluk gerekli tedbiri alamayan yönetimdedir! Gereği yapılmalıdır.”

sarmet.png

İki günlük iş bırakma eylemi kararı alan Hekimsen ise eylemle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleşen olay bir kez daha göstermiştir ki kamu içerisinde yer alan sağlık kuruluşları güvenlik anlamında can çekişmektedir. Bu anlamda Hekimsen sendikası olarak hekim ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanamadığı, tedbir anlamında yetersiz kalındığı için 07-08 Eylül tarihlerinde acil servis ve poliklinikleri, acil ve onkolojik vaka ameliyatları, doğum salonu, tüm yatan hasta servis çalışanları ve evde bakım birimi hariç olmak üzere tüm polikliniklerde 2 gün iş bırakma eylemi yapılacaktır. Çalışma arkadaşlarımızın, güvenlik nedeniyle iş yerlerine gitmemeleri önem arz etmektedir.”

hekimsen.png

NE OLMUŞTU?

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık teknikeri Mustafa Yıldız (38), husumetlisi Ömer Fıstıkçı'nın (40) bıçaklı saldırısında ağır yaralandı.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana gelen olayda Ömer Fıstıkçı, husumetlisi Mustafa Yıldız'ı sağlık teknikeri olarak çalıştığı hastaneye kadar takip etti. İkili arasında hastane içerisinde kavga çıktı. Bu sırada Ömer Fıstıkçı, üzerindeki bıçakla Mustafa Yıldız'ı vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Durumu ağır olan sağlık çalışanı hemen tedavi altına alındı, saldırgan ise gözaltına alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar