Hastalar da sinirler de harap oldu: Randevu bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor!

Hastalar da sinirler de harap oldu: Randevu bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor!
Sağlık Bakanlığı’nın randevu sisteminden randevu alamayan hastaların isyanı büyüyor. İnternet üzerinden randevu bulamayan hastalar, 182’yi aradıklarında da bu kez hattı düşürememekten şikayetçi.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL 

İlaç krizi, sahte kanser ilacı derken sağlık sektörüne ilişkin sorunlara şimdi de randevu sorunu eklendi. Hastalar aylarca randevu bulamamaktan şikayetçi.

182’yi arayan hastalara internet sitesi MHRS üzerinden randevu oluşturmaları söyleniyor. Ancak hastalar internet sitesinde her aramada neredeyse randevu bulamaz hale geldi.

Sistemdeki sorundan şikayetçi olan hastalara yeni randevu için 15 günlük süre olduğu bu nedenle de randevu oluşturulamadığı söyleniyor. 15 gün sonrası adına yeni randevu için saat sabah 10’da araması gerektiği iletiliyor ancak sistemi saat 10’da arayan hastaların telefonu açılmıyor. Hat sürekli meşgul çalıyor.

Sistemden aylardır randevu alamayan hastalardan H.K “Göz randevusu almak için sistemi arıyorum. Bana internetten randevu almamı söylüyorlar. Önceliğim elbette internet üzerinden randevu oluşturmak. Ancak kesinlikle randevu bulunmuyor. 182’yi aradığımda da hat düşmüyor. Düştüğünde de her aramamda 15 günlük zamandan dolayı bir tarih verilip o tarihte saat 10’da aramam isteniyor. O gün geldiğinde saat 10’da aradığımda ise hat hep meşgul çalıyor. Aylardır randevu oluşturmak için uğraşıyorum. Lütfen bir an önce sistemdeki bu sorun çözülsün” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar