Haşhaşlı revani tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Haşhaşlı revani tatlısı tarifi, nasıl yapılır?
Hem şerbetli, hem kremalı lezzetli haşhaşlı revani tatlısı tarifi

Şerbetli tatlılar arasında en çok tercih edilen revani sade yapıldığı gibi haşhaşlı da yapılabilmektedir. Her şekilde lezzetli olan revani tatlısını henüz denememişseniz mutlaka denemelisiniz.

Haşhaşlı Revani tarifi için malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

Yarım su bardağı haşhaş

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Üzeri için;

1 paket krem şanti

1 çay bardağı süt

Haşhaşlı Revani tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.

Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin.

Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın.

1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.

Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin.

Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.

En son olarak üzerine krema veya krem şanti sürün.

Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.

Krema sürdükten sonra üzerine haşhaş serpip servis yapın.

Afiyet Olsun

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar