Hasada gün sayıyordu! Erik üreticisini fırtına vurdu

Hasada gün sayıyordu! Erik üreticisini fırtına vurdu
Denizli'de Papaz eriği üreticilerini vuran şiddetli fırtına ve yağışlar, erik rekoltesinde ve kalitesinde büyük zarara neden oldu.

Denizli'de Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ilçelerinde üretilen Papaz eriği, geçtiğimiz hafta sonu yaşanan şiddetli fırtına ve yağışlar nedeniyle zarar gördü. Özellikle Kocadere Mahallesi'nde 450 ağaçlık erik bahçesi bulunan Yasin Özbay, fırtına ve yağmurun ürünlerini döktüğünü ve kalitesini etkilediğini söyledi.

Yasin Özbay, geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisiyle Papaz eriği bahçesindeki ürünlerin büyük bölümünün zarar gördüğünü belirterek, bu durumun rekolte ve kaliteyi önemli ölçüde düşürdüğünü ifade etti.

Hasada gün sayan erik üreticisini fırtına vurdu

Hasat öncesinde yaşanan bu afet nedeniyle mağduriyet yaşayan çiftçilerden biri olan Özbay, zararlarının tespiti için ilgili kurumlara başvurduğunu ve Tarım Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespiti yaptığını ve raporlarının bakanlığa iletilmesinin beklendiğini söyledi.

Özbay, bu yıl ekonomik sıkıntılar nedeniyle tarım sigortası yaptıramadığını ve sigortasızlık durumunda yaşanan mağduriyetlerin çözümünde zorluklarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Özbay, ayrıca yetkililerden seslerini duymalarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yardımcı olmalarını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar