Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor: Üniversite öğrencilerinin kaçırmaması gereken büyük fırsat

Hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor: Üniversite öğrencilerinin kaçırmaması gereken büyük fırsat
2023-2024 akademik takvimi yaklaşırken, hangi kurumlar karşılıksız burs veriyor. İşte detaylar...

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU-GÜNBOYU

Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar, maddi sıkıntı yaşayan öğrencilere büyük destek sağlamaktadır.

VAKIFLARLA GELECEĞE DESTEK

Üniversite eğitimi, birçok genç için hayallerini gerçekleştirmenin kapısıdır. Bazı öğrenciler için yapılması gereken finansal yatırım nedeniyle bu kapı bazen kapanabilir. Neyse ki Türkiye’de faaliyet gösteren birçok vakıf, üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen öğrencilere destek olmak için el ele veriyor.

Türk vakıfları, çeşitli kurumsal ve bireysel bağışçılar tarafından desteklenmektedir ve burslar genellikle ihtiyaç temelli veya başarı temelli kriterlere dayanmaktadır. İhtiyaç temelli burslar, maddi sıkıntı içindeki öğrencilere yöneliktir ve bu öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak için gereksinimlerine göre verilir.

BURS VEREN KURUMLAR

Türkiye içerisinde yer alan öğrencilerin eşit bir şekilde okuyabilmesi amacıyla birçok Vakıf tarafından burs sunulmaktadır. Farklı illerde sunulan burs imkanlarından yararlanmak isteyen kişilerin bulundukları ildeki vakıflara başvurması yeterli. Sıklıkla burs veren vakıflar ise şu şekilde;

Yamantürk Vakfı

1992 yılında kurulan Yamantürk Vakfı, şehit ve gazi çocukları ile ekonomik desteğe ihtiyaç duyan kız çocuklarına öncelik vermektedir. Üniversitelerin 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine burs sağlamaktadır. Başvurular temmuz ve ağustos aylarında online olarak alınmaktadır.

Esev Elele Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı:

Esev Vakfı, ilköğretim, ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sunmaktadır. Burslar yılda 9 ay süreyle ödenmektedir. Başvurular ağustos ve eylül aylarında alınmaktadır.

Orhan Holding Oekv Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı:

1996 yılında kurulan Orhan Holding Oekv Orhan Eğitim ve Kültür Vakfı, ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermeyi hedeflemektedir. Başvurular ağustos ve eylül aylarında online olarak kabul edilmektedir.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu:

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, İstanbul ve Ankara illerindeki ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere karşılıksız burs imkanı sunmaktadır. Başvurular ağustos ayında online olarak alınmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar