Hande Baladın’a asitli tehdit olayında yeni gelişme: Eczacıbaşı devreye girdi

Hande Baladın’a asitli tehdit olayında yeni gelişme: Eczacıbaşı devreye girdi
Sosyal medya hesabı üzerinden milli voleybolcu Hande Baladın'a tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla 8 yıl 9 aya kadar hapsi istenen Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmada tahliyesine karar verilmişti. Eczacıbaşı Spor Kulübü de olaya müdahil oldu.

Milli voleybolcu Hande Baladın, Mustafa Neşeli isimli bir şahıs tarafından 'Yüzüne asit atacağım' şeklinde tehdit edilmişti.

Tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkan şahıs serbest bırakılmıştı.

Mahkeme kararına tepkiler devam ederken Baladın'ın oynadığı Eczacıbaşı Kulübü'nden olaya ilişkin hamle geldi.

Sabah'ın aktardığına göre Eczacıbaşı, ilk duruşmada serbest bırakılan Mustafa Neşeli'ye suç duyurusunda bulundu.

Neşeli'nin spor kulübünün yöneticilerine ve bünyelerinde yer alan Hande Baladın'a milyonlarca insanın bulunduğu sosyal medya platformundan tehditler savurduğu anlatıldı. Dilekçede Mustafa N'nin paylaşımlarındaki "Asit atacağım, diri diri yakacağım. Arabanı tararım" ifadelerinin saldırgan bir tutum sergilediği belirtildi.

Ayrıca şahsın şirket binasını basacağı yönündeki ifadeleri yüzünden spor kulübü ve şirket çalışanlarının hürriyetini etkilediği vurgulandı.

Baladın'ın da antrenmanlarda endişe ve korku duyduğu belirtilerek, Mustafa N. hakkında 'Tehdit' ve 'İş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçlarından cezalandırılması talep edildi. Savcılık soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU

Mustafa Neşeli, milli voleybolcu Hande Baladın'a, oynadığı takıma ve sponsor firmaya yönelik sosyal medya üzerinden tehdit mesajı içeren paylaşımlar yapmıştı.

Hande Baladın'a yönelik "Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı" demişti ve "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bu paylaşımlar üzerine can güvenliğinden endişe duyan Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine savcılık, Mustafa Neşeli'nin "Zincirleme şekilde kadına karşı silahla tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Neşeli Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmıştı.

Neşeli mahkeme kararı ile serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar