Hanau katliamı kurbanları, Berlin'de 4. yıl dönümünde anıldı!

Hanau katliamı kurbanları, Berlin'de 4. yıl dönümünde anıldı!
Berlin'de, 4 yıl önce Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı saldırıda hayatını kaybeden, aralarında 4 Türk vatandaşının da bulunduğu 9 göçmen kökenli kişi anıldı.

Berlin'de düzenlenen anma töreni ve protesto yürüyüşü, Hanau katliamında hayatını kaybedenleri anmak için gerçekleşti. Genellikle gençlerden oluşan kalabalık, pankartlarla ve mumlarla Hanau'da ölenleri onurlandırdı. Protestocular, ırkçılığa ve aşırı sağcı şiddete karşı sloganlar attı ve tepkilerini dile getirdi.

656.webp

Başbakan Olaf Scholz ve Federal Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Ferda Ataman da mesajlar yayınladı, olayın yıl dönümünde olayı hatırlatarak ırkçılığa karşı mücadelenin önemine vurgu yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da Türk vatandaşlarının anıldığına dair bir mesaj yayınladı, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının karşısında birlikte durulması gerektiğini vurguladı.

26532.jpg

NE OLMUŞTU?

19 Şubat 2020 tarihinde, Hanau kentinde Tobias Rathjen adlı bir ırkçı saldırgan, iki farklı nargile kafeye baskın düzenleyerek Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz, Hamza Kurtovic, Mercedes Kierpacz, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Pun ve Said Nasser El Hashemi isimli 9 genç göçmeni tabancayla vahşice öldürdü. Saldırgan, daha sonra evine giderek annesini de öldürdü ve ardından intihar etti. Bu vahşi saldırı sonrasında Hanau katliamı olarak adlandırılan olay, her yıl dönümünde Hanau başta olmak üzere Almanya'nın çeşitli kentlerinde anılmaktadır. Katliamın kurbanları saygıyla anılmakta, aynı zamanda ırkçılığa karşı protestolar düzenlenmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar