Ekonomi analisti dolardaki yükselişin sebebini açıkladı: Yeni durağı 22 seviyesi!

Ekonomi analisti dolardaki yükselişin sebebini açıkladı: Yeni durağı 22 seviyesi!
Dolarda başlayan yükselişe karşı korkutan uyarı geldi. Ünlü Analist Hamza Yardımcıoğlu, dış ticaret açığının geldiği seviyeyi ve yaşanmasını muhtemel gördüğü kur şokuna ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

FLAŞ DOLAR UYARISI: YENİ DURAĞI 22 SEVİYESİ!

BDDK’nın verdiği karar sonrası düşüş yaşayan dolar/TL kuru, gerilemenin ardından yönünü tekrar yukarıya çevirdi. Enflasyon verisinin açıklanmasıyla birlikte 16.80 TL seviyesinin üzerine çıkan dolar, kritik seviyede fiyatlanmaya devam ediyor.

Dolardaki durumu değerlendiren ekonomi analisti Hamza Yardımcıoğlu, kritik uyarılarda bulundu.

Yardımcıoğlu şunları söyledi:

''''Dış ticaret açığı verileri ortada, 15 TL''lik mal satıyorsunuz ama 40 TL''lik mal alıyorsunuz. Bu sürdürülebilir bir şey mi? Enerjide dışa bağımlısın, hammaddede dışa bağımlısın. Üretimi sürdürmek için ithalat yapmaya mecbursun yoksa ekonomiyi sürdüremiyorsun. Yani burada sürekli artan bir talep karşımızda duruyor. Bu açık artarak devam ederse ortaya korkunç bir rakam çıkıyor. Bir sene içerisinde 180 milyar doların üzerinde bir çevrilmesi gereken borç var. Eğer bu talebi karşılayabilecek kadar piyasada dolar bulamazsanız ne olur o zaman? Çok basit, roket olacak! Yani kur şoku...”

KORKUTAN DOLAR AÇIKLAMASI

Analist Yardımcıoğlu, doların gelecekteki durumu hakkında şu değerlendirmede bulundu:

'''' Bu kadar açık varken kurun yerinde kalması mümkün değil, 20 TL''yi çok yakında göreceğiz. Benim tahminim 22 TL seviyelerine geleceği. Ancak küresel resesyon ve onun arkasından piyasalarda yaşanacak kriz doların çok daha kötü yerlere gelmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda 29-30 TL seviyelerini görmemiz şaşırtıcı olmayacak.''''

Hamza Yardımcıoğlu kimdir? Hamza Yardımcıoğlu mesleği nedir? - Timeturk  Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar