Hamza Turhan Ayberk kimdir? Hazma Turhan Ayberk neden gözaltına alındı? Hazma Turhan Ayberk kaç yaşında, nereli?

Hamza Turhan Ayberk kimdir? Hazma Turhan Ayberk neden gözaltına alındı? Hazma Turhan Ayberk kaç yaşında, nereli?

İstihbarat servisi Mossad'a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin arasında Hamza Turhan Ayberk'de yer alıyordu. Birçok kişi bu haberin ardından Hamza Turhan Ayberk'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Hamza Turhan Ayberk kimdir? Hazma Turhan Ayberk neden gözaltına alındı? Hazma Turhan Ayberk kaç yaşında, nereli?

Hamza Turhan Ayberk kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortak operasyon sonucunda, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdırdığı tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. Eski bir kamu personeli olan Hamza Turhan Ayberk'in de bulunduğu öğrenildi. Peki Hamza Turhan Ayberk kimdir? Hazma Turhan Ayberk neden gözaltına alındı? Hazma Turhan Ayberk kaç yaşında, nereli?

HAMZA TURHAN AYBERK KİMDİR?

Hamza Turhan Ayberk, eski bir emniyet personelidir. Televizyon programlarına katılan Hamza Turhan Ayberk 2019 yılında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da eğitim almıştır.

HAMZA TURHAN AYBERK NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda gözaltına alınan kişiler arasında yer alan Hamza Turhan Ayberk'in MOSSAD ile bağlantılı olduğu ve MOSSAD'a bilgi sızdırdığı tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında Ayberk'in de ifadesine başvurulmuş ve soruşturma devam etmektedir. Bu operasyon, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden casusluk faaliyetlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında gerçekleştirilmiştir.