Hamas üyesi ile İsrailli rehine kadın arasında ilginç diyalog

Hamas üyesi ile İsrailli rehine kadın arasında ilginç diyalog
İsrail Filistin gerilimi sürerken, Hamas ile İsrail arasındaki rehine takası da devam ediyor. Son olarak Maya isimli rehine Kızılhaç'a teslim edilmişti. O teslim esnasındaki görüntüler gündem haline geldi.

İsrail Filistin gerilimi sürerken, İsrail ve Hamas arasında karar kılınan esir takası anlaşmasında 3. rehine takası da yapıldı. Hamas, elinde bulunan 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu vatandaşı Kızılhaç'a teslim etti. Bunun yanı sıra İsrail de 39 Filistinliyi serbest bıraktı.

Gerçekleşen son takas kararıyla birlikte abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nden 40 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinde tutuklu 117 Filistinli serbest bırakılmış oldu.

Ateşkes kararı verilen bölgede, 4 günlük ateşkes sürecinde Hamas'ın elinde bulunan 50 İsrailli esire karşılık olarak, İsrail hapishanelerinde tutulmakta olan 150 Filistinlinin daha serbest bırakılması planlanmakta.

Esir takasları sürerken, Hamas üyeleri ve bir rehine arasındaki görüntüler izleyenleri şaşırttı.

REHİNENİN O GÖRÜNTÜLERİ ŞAŞIRTTI


İsrail ordusundan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'ndeki 14 İsrailli ve 3 yabancı uyruklu esirin Hamas tarafından Kızılhaç'a teslim edildiği ifade edildi. Ayrıca sosyal medyada yayılan bir rehinenin serbest bırakılma videosu kısa sürede gündem oldu.

PROPAGANDA MI, GERÇEKTEN DUYGUSALLIK MI?


Söz konusu videoda Hamas üyesi bir kişinin Maya isimli rehineyi uğurladığı esnada duygusal görüntüler kaydedildiği görüldü. Videonun bir propaganda videosu olup olmadığı ve rehine ile Hamas üyesi arasında bir yakınlaşma olup olmadığı ise merak ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar