Halk sokaklara döküldü: Bakan istifa etti! Yunanistan'da tren kazası ülkeyi karıştırdı

Halk sokaklara döküldü: Bakan istifa etti! Yunanistan'da tren kazası ülkeyi karıştırdı
Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında en az 38 kişi yaşamını yitirdi. Yunanistan Komünist Partisi, kazaya ilişkin açıklama yapmasının ardından halk protesto için bir araya geldi.

Yunanistan''da iki trenin çarpışmasının ardından onlarca kişi hayatını kaybetti. Yunanistan Komünist Partisi, ülkedeki tren kazasının suçlusunun demiryollarını özelleştiren hükümetlerin olduğunu vurguladı. Atina''da 28 Şubat akşamı meydana gelen tren kazası protesto edildi.

Yunanistan''da meydana gelen tren kazasında en az 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 57 kişinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.  Atina''da halk, tren kazasını protesto etmek için bir araya geldi. Polis, tren kazasını protesto eden halka saldırdı.

Yunanistan''da tren kazası sonrası protestolar: ''Acı öfkeye dönüştü'' diyen  işçiler greve gidiyor

28 Şubat akşamı Atina-Selanik hattında seferde olan iki tren, Larissa kenti yakınlarında kafa kafaya çarpıştı, onlarca insan yaralandı ve en az 38 kişi yaşamını yitirdi.

Hellenic Train ofislerinin bulunduğu binanın önünde bir araya gelen binlerce kişi, "Kaza değil, cinayet" yazılı döviz taşıdı.

Yunanistan''da yaşanan tren kazası protesto edildi: Özelleştirmeler  öldürüyor! - Evrensel

''İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN BİR SUÇ''

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kuçubas, yaptığı açıklamada, tren kazasının "cinayet" olduğunu vurguladı.

Tren faciasının sebeplerinin araştırılması, hiçbir şeyin gizlenmemesini ve üstünün örtülmemesini talep ettiklerini belirten Kuçubas, kazanın nedeninin demiryolu ağının "liberalizasyonunun ardından özelleştirilmesi" olduğunu belirtti.

Kuçubas, "Bu facia, tüm hükümetlerinin sorumluluğu altında Yunanistan''da demiryollarının yıllarca önce ''liberalizasyonu'' ve ardından özelleştirilmesinden sonra meydana gelen bir suçtur" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar