Halk Ekmek'ten zam açıklaması: Fiyat artışı olacak mı?

Halk Ekmek'ten zam açıklaması: Fiyat artışı olacak mı?
Asgari ücretin 8 bin 506 liraya yükselmesi sonrası irili ufaklı pek çok ürüne zam gelirken, gözler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'e çevrildi. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer ise ''Dayanabileceğimiz noktaya kadar zam yapmayacağız'' dedi.

HALK EKMEK'TEN ZAM AÇIKLAMASI: FİYAT ARTIŞI OLACAK MI?

Enflasyonda yaşanan yükseliş sonrası asgari ücrete yapılan yüzde 50 üzerindeki zam, maaşları 8 bin 500 lira bandına çekti.

Maaşlarda yapılan artış on binlerce ürünün maliyetini artırırken, asgari ücret zammı üzerinden bir gün dahi geçmeden piyasadaki pek ürün fahiş oranda zamlandı.

Yaşanan bu gelişme üzerine gözler, özellikle dar gelirli vatandaşın alışveriş yaptığı Halk Ekmek büfelerine çevrildi.

''Halk ekmeğe zam gelecek mi?'' sorusuna yanıt veren İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik ise şu açıklamayı yaptı:

"Özellikle paketli çeşit ekmeklerimizin satışından elde ettiğimiz kârlılıkla normal ekmek maliyetini dengeliyoruz. 2022’nin sonuna kadar tahminen 410 milyon adetten fazla normal ekmek üretmiş olacağız.

Cumhuriyet''ten Gökhan Kam''a konuşan; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Genel Müdürü Okan Gedik, sözlerine şöyle devam etti:

Normal ekmek dışındaki çeşit ekmeklerimizin ve diğer unlu mamullerimizin satışının da artması, üretim-satış maliyetlerimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılıyor. 2023 itibarıyla asgari ücretin, enerji giderlerinin ve ekmeğin en büyük girdisi olan un fiyatlarının hangi seviyelerde seyredeceği İstanbul Halk Ekmek’in fiyat artış politikasını belirleyecek. Bir kamu iştiraki olarak kâr amacı gütmeden vatandaşlarımızın iyiliği ve çıkarları doğrultusunda fiyatlarımızı dayanılabileceğimiz en son noktaya kadar korumayı amaçlıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa fiyat geçişi kararı İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile görüşülerek kamuoyuyla paylaşılacaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar