Hakkari-Çukurca karayoluna çığ düştü! Ekipler çalışıyor

Hakkari-Çukurca karayoluna çığ düştü! Ekipler çalışıyor
Hakkari'de yoğun kar yağışı sonrası yaşanan çığ tehlikesi ulaşımı olumsuz etkiledi.

Hakkari-Çukurca karayoluna düşen çığlar, bölgedeki ekipleri alarma geçirdi. Yoğun kar yağışlarının ardından yaşanan çığ olayları, gece boyunca çalışma yapan ekiplerin mesaisini uzattı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından Hakkari ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışlar, birçok yerleşim yerinde ciddi sorunlara yol açtı. Dün başlayan sağanak yağışlar, özellikle dağlardan inen kar kütlelerinin yol güzergahlarını kapamasına neden oldu. Hakkari-Çukurca karayolu da bu çığların etkisiyle ulaşıma kapandı.

Durumun ciddiyetini gören karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri hemen harekete geçti. Akşam saatlerine kadar aralıksız bir şekilde çalışan ekipler, gece boyunca da görevlerine devam etti. Kar kütlelerini kaldırmak ve yolun trafiğe açılmasını sağlamak için yoğun çaba sarf edildi.

Bölgedeki yoğun yağışlar nedeniyle hayat neredeyse durma noktasına geldi. Ancak ekiplerin gece gündüz demeden yaptığı özverili çalışmalar, olumsuzlukların en aza indirilmesine yardımcı oldu. Yağışların etkisi devam ederken, ekiplerin kar kütlelerini kaldırmak için çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar