Hakem Halil Umut Meler'e saldırı davasında gelişme

Hakem Halil Umut Meler'e saldırı davasında gelişme
Ankara'da geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaşanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyla ilgili olarak yargı süreci devam ediyor.

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu dört sanığın yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar verildi ve duruşma ertelendi.

Söz konusu olay, 11 Aralık 2023 tarihinde Ankara'da Eryaman Stadyumu'nda gerçekleşti. Trendyol Süper Lig maçının bitiş düdüğünün ardından sahaya giren Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak saldırdı. Olayın ardından Faruk Koca ile birlikte Kenan Çelikkaya ve Yunus Şahin tutuklandı, diğer üç kişi ise soruşturma aşamasında tahliye edildi.

Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Koca ve diğer üç sanık hakkında 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama', 'tehdit' ve 'yasak alanlara girme' suçlarından dava açıldı. Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama sürecinde, sanıklardan sadece Osman Erkam Can duruşmada hazır bulundu, diğerleri ise katılmadı.

Duruşmada hakim, Adli Tıp Kurumu raporunun gelmediğini bildirerek duruşmayı erteledi. Sanık Can, önceki savunmalarını tekrarladı. Can’ın avukatı, müvekkilinin Ankaragücü’nde A takımı sorumlusu olarak görev yaptığını ve taraftar olmadığını belirterek, seyirden men yasağının müvekkilinin işine engel olduğunu ifade etti. Faruk Koca’nın avukatı ise tanıkların dinlenmesini talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar