Hacettepe'de skandal: Doktor adayının eleştirilerini duyan dekan, öğrenciyi sahneden indirmeye çalıştı

Hacettepe'de skandal: Doktor adayının eleştirilerini duyan dekan, öğrenciyi sahneden indirmeye çalıştı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyetinde konuşan Kaya Avşar, akademiye ilişkin sözleri sırasında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek tarafından sahneden indirilmek istendi. Arkadaşlarının destek alkışlarını alan Avşar, konuşmasında Atatürk'ün sözlerine de yer verdi.

ELEŞTİRİ DUYAN DEKAN, ÖĞRENCİYİ KÜRSÜDEN İNDİRMEYE ÇALIŞTI! İŞTE SONRASI...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde, öğrenciler adına konuşan doktor adayı Kaya Avşar, Fakülte Dekanı tarafından sahneden indirilmek istendi. Ancak bu tavır sonrası Avşar''ın arkadaşları alkışlarla konuşmaya desteklerini gösterdiler. Alkışlı destek sonrası Avşar ayrıca Atatürk''ün, "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözlerine de konuşmasında yer verdi. 

Avşar, konuşmasında “Üniversitemizdeki idari kadrolarının önceliği de siyasilerin beklentileri karşılamaktan çok bilim insanlarının isteklerini değerlendirmek olmalıdır” dedi. Bu sözler sonrası sahneye gelen Fakülte Dekanı Prof. Demiryürek, Avşar''ın sahneden inmesini istedi ancak Avşar''ın arkadaşları ve orada bulunanların alkışlı desteğini aldı. Avşar konuşmasında ayrıca Atatürk''ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözlerine yer verdi.

"ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN OTORİTELERİN KARŞISINDAYIZ"

Sağlıkçıların karşılaştığı zorluklara da değinen Avşar ayrıca şunları kaydetti: 

“Bizler insan sağlığı için hayatlarımızı adadık. Peki bizim sağlığımızı kim düşünecek? Sağlıkta şiddetin son bulması için caydırıcı cezalara ihtiyacımız var. Sağlıklı şiddeti önleyebilmek için yeni yasalara daha caydırıcı cezalara ihtiyacımız var.

Ağır çalışma şartlarının düzeltilmesine, her bir hastaya yeterli süre ayırmamıza izin veren bir sisteme ihtiyacımız var. Özlük haklarımızın iyileştirilmesine ihtiyacımız var. Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye çalışan ve şiddeti meşrulaştıran kişi ve otoritelerin karşısındayız.”

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Üniversitede yaşanan olayın görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine büyük tepki topladı. İşte o paylaşımlardan birkaçı:

Görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

Siyasi amaçlarla öğrencilerini susturmak isteyen tüm rektörlere tepki gösterildi.

Şimdiye kadar Kaan Avşar gibi binlerce öğrenci susturuldu...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar