Hablemitoğlu cinayetinin kritik ismi firar etti

Hablemitoğlu cinayetinin kritik ismi firar etti
MİT'in operasyonu ile Ukrayna'da yakalanıp Türkiye'ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır tahliye kararı sonrasında firar etti.

Necip Hablemitoğlu suikastı kapsamında MİT operasyonuyla Ukrayna’dan Türkiye'ye getirilen ve 19 Mayıs’ta tahliye edilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır il dışına çıkma yasağını delerek firar etti.

Veryansın TV’nin edindiği bilgilere göre, Bozkır’ın, Şanlıurfa’da görülen Soğan TIR’ları davasında çıkan karara tepki gösterdiği, davada 15 yıl ceza alan Ahmet Yasin Güneş hakkında bir tutuklama kararı çıkmamasına rağmen, kendisine verilen cezayla tutuklanması istemiyle yakalama kararı çıkarılmasını kabul etmediği öğrenildi.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Nuri Gökhan Bozkır’ın yakın çevresine, kendisinin masum olduğunu, ancak tüm olayın üzerine yıkıldığını, bu kararın Yargıtay tarafından bozulacağına inandığını ve bozulana kadar da teslim olmayacağını söylediği belirtildi. Nuri Gökhan Bozkır’ın nerede olduğu ise bilinmiyor.

Hablemitoğlu davasında hakkında il dışına çıkması yasak olan ve hakkında adli kontrol kararı bulunan Bozkır’ın nerede olduğuna ilişkin adli birimlerin de bilgisinin olmadığı iddia edildi.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hukuki karmaşaya dikkat çekti.

Atay şu ifadeleri kullandı:

“İşin garip tarafı şu. Bozkır, Hablemitoğlu davası için getirildi. Avukatlarına göre, Soğan TIR’ları davasından yargılanamaz, bu hukuka aykırı. Hablemitoğlu’nda serbest bırakılınca diğer davadan ceza alması da garip karşılanıyor avukatları tarafından. Öte yandan kendisiyle aynı suçtan yargılanan 3 kişiye 15 yıl ceza verilirken Nuri Gökhan Bozkır’a 22 yıl ceza veriliyor. Aralarından bazılarına tutuklama kararı verilmezken, Bozkır’a veriliyor. Avukatları da, ‘aynı suçu işlemiş kişilerle farklı ceza almasının mantığı ne’ diye soruyor. Buradan bakınca da ‘haksız da değil’ diye düşünüyorsun. Ama hukuk bu kadar mı karmaşa ve allak bullak olabilir diye de kendine sormadan edemiyorsun.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar