Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekin kaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin neden CHP'den istifa etti?

Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekin kaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin neden CHP'den istifa etti?
Uzun yıllardır CHP'de görev yapan Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa etmesinin ardından birçok vatandaş Gürsel Tekin'in hayatını ve neden istifa ettiğini merak etmeye başladı. Peki Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekin kaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin neden CHP'den istifa etti?

Gürsel Tekin kimdir?

Uzun yıllardır CHP'de görev yapan Gürsel Tekin CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Birçok kişi istifanın nedenini merak etmeye başladı. Peki Gürsel Tekin kimdir? Gürsel Tekin kaç yaşında, nereli? Gürsel Tekin neden CHP'den istifa etti?

GÜRSEL TEKİN NEDEN CHP'DEN İSTİFA ETTİ?

Gürsel Tekin uzun yıllardır yer aldığı CHP'den istifa etmesinin nedeni Twitter üzerinden açıkladı. Tekin'in açıklaması ise şöyle oldu:

resim-2024-02-13-094558538.png

GÜRSEL TEKİN KİMDİR?

Gürsel Tekin, 17 Haziran 1964 tarihinde Ardahan'ın Göle ilçesinde dünyaya geldi. Gürsel Tekin, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteridir. 2014–2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş, ayrıca 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak parlamentoya girmiştir.

Siyasi kariyerine gençlik yıllarında Bülent Ecevit'in genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gençlik örgütünde katılarak başlayan Gürsel Tekin, 1980 darbesi sonrası siyasi faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştır. Ancak 1984 yılında Sosyal Demokrasi Partisi'ne (SODEP) üye olarak tekrar siyasete dönmüştür. 1989 ve 1994 Türkiye yerel seçimlerinde SHP Kadıköy Belediye Meclis üyesi seçilen Tekin, SHP'nin CHP ile birleşmesinin ardından CHP'de aktif rol almış ve çeşitli görevlerde bulunmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği de dahil olmak üzere belediye meclis üyeliği görevini 1997 yılından beri sürdüren Tekin, CHP'nin İstanbul il başkan yardımcılığı ve İstanbul il başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda da bulunmuştur.

Gürsel Tekin'in siyasi kariyeri sadece yerel yönetimlerle sınırlı kalmamış, aynı zamanda milletvekilliği de yapmıştır. İlk kez 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise giren Tekin, 2014 yılında CHP Genel Sekreterliği görevine atanmıştır. Bu görevi 2016 yılına kadar sürdüren Tekin, CHP'nin önemli isimlerinden biri olarak tanınmıştır.

Gürsel Tekin, siyasi yaşamı boyunca çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazmış ve Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısı ile yerel yönetim sorunlarına ilişkin pek çok makale kaleme almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar