Güney Kore'den Sarı Deniz'de askeri tatbikat

Güney Kore'den Sarı Deniz'de askeri tatbikat
Güney Kore ordusunun, Sarı Deniz'deki sınır adaları ve çevresinde üç günlük bir savunma tatbikatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programının Kore Yarımadası ve çevresindeki güvenlik endişelerini artırmasıyla birlikte, Pyongyang'a karşı bir gözdağı niteliğinde hamlede bulundu.

Güney Kore ordusu, Sarı Deniz'deki sınır adaları ve çevresinde üç günlük bir savunma tatbikatı gerçekleştirdiğini duyurdu. Kara, hava ve deniz kuvvetlerine bağlı unsurların katıldığı tatbikatın, ordunun ortak savunma yeteneklerini güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Tatbikatta UH-60 ve CH-47 tipi helikopterler, F-15K ve KF-16 savaş uçakları ile farklı büyüklükteki savaş gemilerinin kullanıldığı ifade edildi. Gerçek mermilerle atışların yapıldığı tatbikatta ayrıca terörle mücadele operasyonlarının da simüle edildiği vurgulandı.

69.jpg

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, geçtiğimiz Ocak ayında Sarı Deniz'deki Koreler arası deniz sınırı olan Kuzey Sınır Çizgisi'nin kuzeyindeki tampon bölgeye yüzlerce topçu atışı gerçekleştirmişti. Kim, düşmanlarının savaş başlatması halinde nükleer silahlar dahil tüm askeri güçlerini seferber edeceklerini belirtmişti. "Güney Kore topraklarımızı, hava sahamızı veya karasularımızı 0.001 milimetre dahi ihlal ederse, bunu savaşa yönelik bir provokasyon olarak kabul ederiz" açıklamasını yapmıştı. Kuzey Kore lideri ayrıca böyle bir durumda ülkesinin Kuzey Sınır Çizgisi'ni tanımayacağını dile getirmişti. Bu nedenle Güney Kore'nin son tatbikatı, Kuzey Kore'ye karşı bir gözdağı olarak yorumlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar