Güney Kore vatandaşlarını Sudan'dan tahliye etti

Güney Kore vatandaşlarını Sudan'dan tahliye etti
Güney Kore, paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri ve ordu arasında çatışmaların yaşandığı Sudan'da bulunan 28 vatandaşını askeri uçakla tahliye etti.

Sudan''da Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) ve ordu arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkeler vatandaşlarını tahliye etmeye devam ediyor. Güney Kore hükümeti tarafından yapılan açıklamada, 28 kişiyi tahliye eden KC-330 tipi askeri nakliye uçağının bugün Seongnam''daki Seul Hava Üssü''ne indiği belirtildi. Hükümetin, bölgeden tahliye edilen vatandaşlarına sağlık kontrolleri ve barınma gibi konularda destek sağlayacağı bildirildi.

Tahliye operasyonunda Güney Kore Harp Komutanlığı''nın 707. Özel Görev Grubu, Muharebe Kontrol Timi ve deniz kuvvetlerinin Somali açıklarında faaliyet gösteren korsanlıkla mücadele biriminden birliklerin görev aldığı öğrenildi.

Sudan''da paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri ve ordu arasında yaşanan çatışmalarda en az 420 kişi hayatını kaybederken, birçok ülke güvenlik riski nedeniyle vatandaşlarını tahliye edeceğini duyurmuştu. Güney Kore hükümeti de vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla bir askeri uçak ve yaklaşık 50 askeri personelin görevlendirileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar