Güneş kremi yararlı mı? Nasıl kullanılmalı? Uzmanlar açıkladı

Güneş kremi yararlı mı? Nasıl kullanılmalı? Uzmanlar açıkladı
Yaz aylarında sık sık kullanılan güneş kremlerini kullanmak ne kadar yararlı, yaşlanmaya karşı korur mu? Uzmanlar yanlış kullanıma dikkat çekerek, güneş kreminin hangi süre aralıklarında kullanılması gerektiğini açıkladı.

Güneş ışınları olarak bilinen UVA ışınlarına karşı uzmanlar, güneş kreminin önemine dikkat çekti. Söz konusu ışınlara karşı kullanılan güneş kremi, pek çok cilt problemini önlüyor. Kullanımı son dönemde artan güneş kremleri hangi sıklıklar kullanılmalı? İşte detaylar...

GÜNEŞ KREMİ HER MEVSİM KULLANILIR MI?

Güneşin yokluğunda, UVA ışığı hala mevcuttur. Bu yüzden dışarısı gri ve bulutlu olsa da SPF'yi uygulamayı atlamayın. Uzmanlar, "UVA ışınları, Dünya'ya ulaşan güneş ışınlarının yüzde 95'ini oluşturuyor ve ince çizgiler, kırışıklıklar ve pigmentasyon dahil olmak üzere yaşlanma belirtilerinden sorumlu" dedi. Bu nedenle, yılın her günü, dışarıda hava nasıl olursa olsun, yüzünüze ve vücudunuza SPF sürün.

GÜNEŞ KREMİ HANGİ SIKLIKLA KULLANILMALI?

Bir güneş kremi şişesinin üzerindeki sayı, tipik olarak cildin UV ışınlarına maruz kaldığında yanmasının ne kadar sürdüğünü ifade eder. Elbette bu, ciltten cilde farklılık gösterecektir. Uzmanlar genellikle 30 dakika dışarıda kaldıktan sonra yanarsanız, SPF 30 güneş kremi kullanmanızı önerir.

Ancak günün her saati, yanlış uygulama ve terleme, yüzme gibi yaşam tarzı faktörleri koruma süresini azaltır. Bu nedenle güneş kreminin güneş altındayken iki saatte bir tekrar uygulanması tavsiye edilir.

BRONZLAŞMAK İÇİN GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güzellik markası, "Hiçbir güneş kremi UV ışınlarını engellemede yüzde 100 etkili değildir, bu nedenle yüksek bir SPF giydiğinizde bile bronzlaşabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte SPF, yanmadan önce güneşte geçirebileceğiniz süreyi uzatır ve bronzlaşma da cildin UV ışınlarına maruz kalmaya karşı doğal tepkisidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar