Gündem yoğun... Ekimde açılacak Meclis'in gündeminde neler var?

Gündem yoğun...  Ekimde açılacak Meclis'in gündeminde neler var?
1 Ekim'de başlaması planlanan 28'inci dönem 2'inci yasama yılı için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hareketli günler yaşanacak. Meclis Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla açılacak ve gündemi oldukça yoğun olacak. Emekli maaşı düzenlemesi, torba teklif, Sezgin Tanrıkulu'na yönelik fezleke, ve sivil anayasa gibi öncelikli gündem maddeleri dikkat çekiyor.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yasama yılına hazır. 28'inci dönemin ikinci yasama yılı yarın başlayacak. Bu yasama yılında Meclis'te 6 siyasi parti grubu yer alacak. Meclis Genel Kurulu'nda siyasi partilerin milletvekili sayısına göre oturma düzeni belirlendi. Atatürk Anıtı'nda saat 13.00'te yapılacak ilk törenle başlayacak olan Genel Kurul, saat 14.00'te toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis kürsüsünden önemli mesajlar verecek ve kapsamlı bir konuşma yapacak. Ayrıca, siyasi parti liderleri de Meclis Genel Kurulu açılışına katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için Genel Kurul'u locadan izleyecek.

MECLİS'İN GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Milyonlarca emekli vatandaşın dikkatle takip ettiği bir konu Meclis gündemine taşınıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar