Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

2q-001.jpg

KADINA ŞİDDET İÇİN 10 AYDA 350 KURBAN!

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. 10 ayda,

resmi kayıtlara geçen en az 350 kadın, maruz kaldığı erkek şiddeti nedeniyle yaşamdan koparıldı. Cinayetler daha çok boşanma aşamasında gerçekleşti.

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor. Geride bıraktığımız 10

ayda en az 350 kadın, maruz kaldığı erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) tuttuğu kadın cinayetleri istatistiği, kadın cinayetlerindeki iç karartan tablonun değişmediğini gözler önüne serdi. Son 10 ayda en az 250 kadın, erkekler tarafından katledildi. TKDF’nin verilerine göre, 10 ayda katledilen kadınların 243’ü cinayet, 107’si de şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti. Verilere göre, öldürülen 141 kadın evliydi, 86’sı bekar, 19’u boşanmış, 11’i bir erkek arkadaşıyla yaşıyordu. Öldürülen 107 kadının kim tarafından öldürüldüğü belli değil ve ölümler kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti. 23’ü tanıdığı erkek tarafından, 39’u aile içinde, 112’si birlikte yaşadığı erek tarından 55’i boşanmaya ya da ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından, 10’u annesi ya da kardeşinin bağlantılı olduğu erkek tarafından öldürüldü. TKDF tarafından tutulan istatistiğe göre kadınların 154’ü ateşli silahla, 73’ü kesici aletle, 31’i yüksekten düşmeye bağlı, 13’ü boğularak öldürüldü.

EKİMDE 27 KADIN CİNAYET KURBANI

Sadece ekim ayında 27 kadın, erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybetti. TKDF’nin verilerine göre, ekim ayında katledilen kadınların 19’u cinayet, 8’i de şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti. Verilere göre, öldürülen 13 kadın evliydi, 7’si bekar, 1’i boşanmış, 6’sı ise evliydi. Öldürülen 8 kadının ölümü kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti. 9’u birlikte yaşadığı erek tarafından, 5’i boşanma ya da ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından katledildi.

Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetlerine dün de bir yenisi eklendi. İzmir'de Erdoğan Dıvrak isimli erkek tartıştığı eşi Çiğdem Dıvrak'ı tabancayla katledip intihar etti. Çiftin 3 gün sonra boşanacakları öğrenildi. Olay önceki gün saat 00.30 sıralarında Bayraklı ilçesine bağlı Soğukkuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir anlaşamayan ve pazartesi günü de boşanma davalarının olacağı öğrenilen Çiğdem Dıvrak (38) ve Erdoğan Dıvrak (43), yatak odalarında tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Erdoğan Dıvrak, önce eşi Çiğdem Dıvrak'ı katletti ardından aynı silahla intihar etti. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay sırasında evde bulunan, çiftin 19 ve 12 yaşındaki çocukları, polis ekipleri tarafından dışarı çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Dıvrak çiftinin hayatını kaybettikleri belirlendi. Erdoğan ve Çiğdem Dıvrak çiftinin cenazeleri, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Öte yandan Erdoğan ve Çiğdem Dıvrak çiftinin uzun süredir anlaşamadıkları ve pazartesi günü boşanma davalarının görüleceği öne sürüldü. Erdoğan Dıvrak'ın bir süredir işsiz, Çiğdem Dıvrak'ın özel bir hastanede çalıştığı, çiftin 19 yaşında kız, 12 yaşında erkek çocuklarının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar