Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

16-11-23-01gun-page-0001-001.jpg

BÜTÜN ÇARKLAR, ZENGİNİ DAHA ZENGİN YAPMAK İÇİN DÖNÜYOR

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “vergide adalet, gelir[1]de adalet” sloganıyla İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş, Yalova’ya ulaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adaletli bir vergi sistemi için yürüyoruz. Zaten bu ülkede bu yüksek enflasyon karşısında açlıkla mücadele ederken bir de üzerimizdeki vergi yükünün her gün daha fazla artmasını asla kabul etmiyoruz. Vergide adalet için yürüyoruz. İki yıldır bu mücadeleyi DİSK olarak ülkenin dört bir yanında adım adım, karış karış büyütüyoruz” dedi

TÜİK’İN YALANLARI

Çerkezoğlu, umudu büyütmek için yürüdüklerini dile getirdi. Çerkezoğlu şunları söyledi. “Bu ülkede öyle bir düzen kuruldu ki bu düzenin bütün çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönüyor. Bu düzenin bütün çarkları, yoksuldan alıp zengine vermek için dönüyor. Bir taraftan o TÜİK’in bastırılmış yalan yanlış enflasyon rakamları üzerinden belirlenen ücretlerimizle her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Bununla da kalmıyor. Kaşıkla verilenin artık kepçeyle değil, kazanla geri alınıyor.

Bir ülkede dolaylı vergilerin oranı ne kadar yüksekse o ülkede vergi adaletsizliği o kadar büyüktür.”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü önünde “Emekten, halktan yana bütçe istiyoruz” mesajı verdi. Vergi adaletsizliğini de protesto eden KESK üyeleri, 2 Aralık’ta İstanbul ve Diyarbakır’da düzenleyecekleri bölge mitingine katılım çağrısında bulundu. KESK Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Kural, her geçen gün daha da yoksullaşıp güvencesiz hale getirildiklerini belirterek. Bizler öncelikle insanca yaşanabilecek bir temel ücret istiyoruz! Bizler bütçenin yüzde 75’ini vergileriyle oluşturan emekçiler olarak bütçeye tarafız, bütçe hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar