Gülistan Doku kimdir? Gülistan Doku'ya ne oldu?

Gülistan Doku kimdir? Gülistan Doku'ya ne oldu?
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak'ta ortadan kayboldu. Tüm Türkiye'nin dikkatle takip ettiği olayda şimdiye kadar ne oldu? Gülistan Doku'yla ilgili kim ne dedi? İşte gün gün Gülistan Doku olayı...


 Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak ortadan kayboldu. Doku''nun ailesi kızlarından haber alamayınca durumu 6 Ocak''ta Tunceli İl Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri Doku''nun bulunması için arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Arama çalışması başlatan ekipler, Doku''yu bulmak için kent genelindeki MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı. 

7 Ocak''ta Gülistan Doku''nun bulunması için başlatılan çalışmalar genişletildi. Arama çalışmalarının 7 Ocak''taki bölümüne Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra bu kurumun talebi üzerine Elazığ''dan kente gelen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlardan oluşan "kurbağa adam" ekibi ve Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 70 kişilik ekip katıldı.  Bu çerçevede kentin Aktuluk Mahallesi ile Atatürk Mahallesi arasındaki Uzunçayır Baraj Gölü''nün 5 kilometrelik kesiminde havadan drone''la sudan da dalgıçlarla aramalar yapıldı.  Ayrıca baraj gölüne su sağlayan Dinar Deresi bölgesinde yine ekipler ve gönüllülerce aramalar gerçekleştirildi.  Aramalarda Doku''ya ait bir ize rastlanmadı.

8 Ocak''ta çalışmalara, 60 kişi katıldı. Çalışmalarını Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştıran ekiplere, jandarma da drone ve dedektör köpek desteği sağladı. 

9 Ocak''ta çalışmalara, 40 kişi katıldı. Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştırılan çalışmalara, jandarma iki dedektör, Emniyet Müdürlüğü drone ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıkları personeli de kameralı su altı robotlarıyla destek verdi. Arama çalışmalarının 4. gününde de Doku''ya ait herhangi ize rastlanmadı. Valilik''ten yapılan açıklamada, "4 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencimiz Gülistan Doku''yu arama çalışmalarımız Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), jandarmamız, emniyetimiz, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın uzman ekipleriyle çalışmalarımız devam etmektedir." denildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

10 Ocak''ta çalışmalara AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar ile Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği gönüllülerinden oluşan 50 kişi katıldı. Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştırılan çalışmalara, Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıkları personeli de kameralı su altı robotlarıyla destek verdi. Arama çalışmalarının 5''inci gününde de Doku''ya ait herhangi bir ize rastlanmadı. 

11 Ocak''ta arama çalışmalarına, AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlardan oluşan 30 kişi katıldı. Doku''ya ait herhangi bir ize rastlanmadı. Valilik çalışmaların titizlikle devam ettiğini bildirdi. 

12 Ocak''ta da çalışmalara 30 kişi katıldı.  Jandarma ekiplerinin de 2 dedektör köpekle katıldığı arama çalışmalarının 7''inci gününde Doku''ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.  

ÖZEL HAREKAT DA ÇALIŞMALARA KATILDI

13 Ocak''ta arama çalışmalarına AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları, polis özel harekat timleri ile Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 130 kişi katıldı. 64 özel harekat polisinin yanı sıra jandarma ve polis dedektör köpekleriyle arazide yapılan arama çalışmalarının 8''inci gününde de Doku''ya ait herhangi bir ize rastlanmadı.

GÜLİSTAN DOKU KİMDİR?

Gülistan Doku, Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisidir. Gülistan Doku 21 yaşındadır ve 1 ablası vardır. Ablasının adı Aygül Doku''dur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar